Gemeente Bussum

Commissaris van de koningin bezoekt Bussum op 20 maart

De Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, de heer H.C.J.L. Borghouts, brengt aanstaande vrijdag 20 maart een bezoek aan Bussum.

Het werkbezoek wordt door het bestuur van de gemeente Bussum aangegrepen om een aantal belangrijke zaken te bespreken en om de heer Borghouts rond te leiden langs de nieuwste aanwinsten van ons dorp.

De Commissaris van de Koningin bezoekt de gemeenten in de provincie ongeveer één keer per vier jaar. De bezoeken zijn bedoeld om een kijkje te nemen bij de reeds ontwikkelde en in ontwikkeling zijnde projecten, met name die waarvoor de provincie subsidie heeft verleend. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met het college van burgemeester en wethouders en met de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders van onze gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om met de heer Borghouts te spreken over de gemeentelijke herindeling en over het verdiepte spoor, beide zeer actuele en uiterst belangrijke onderwerpen. Ook de gemeenteraad zal deze onderwerpen aansnijden. Tevens wil de raad de rol van de provincie bij plannen op het gebied van ruimtelijke ordening ter sprake brengen.

De rondleiding op vrijdagmiddag voert langs Wijzer, het in 2007 geopende loket voor wonen, welzijn en zorg. Wijzer is één van de projecten geweest van het bredere uitvoeringsprogramma WWZ, dat met subsidie van de provincie is uitgevoerd. Op zijn weg van Wijzer naar Filmhuis Bussum, waarvoor ook subsidie is ontvangen, wordt de heer Borghouts op het bouwproject Landstraat-Noord rondgeleid. Bussum is trots op deze nieuwe parel, die voor de entree van ons dorp een opwaardering betekent.

Na deze rondleiding te voet, wordt de heer Borghouts per bus naar de Brede School gereden voor een korte bezichtiging van de bouwlocatie. Daarna voert de tocht naar Sportcentrum De Zandzee, voor de bezichtiging van onder andere het therapiebad. Deze aanwinsten voor Bussum, waarvan het therapiebad zelfs een regionale functie heeft, zijn ook met subsidie van de provincie tot stand gekomen.

Het werkbezoek van de Commissaris van de Koningin Borghouts is een aanvulling op de periodieke afstemming die burgemeester Schoenmaker met de provinciale bestuurder heeft.