Studenten debatteren over Europa

18/03/2009 13:14

Europese Commissie

Op vrijdag 20 maart 2009 organiseert de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland een studentendebat over veiligheid, klimaat en energie in Europa. Tijdens dit debat zullen zeven teams van verschillende hogescholen met en tegen elkaar debatteren. Elk team wordt bijgestaan door een (Euro)parlementariër, die met de studenten een strategie uitzet.

De dag wordt geopend door Ludolf van Hasselt, directeur Nederlandse Vertegenwoordiging Europese Commissie. Vervolgens zullen de debatleiders de aanwezige (Euro)parlementariërs voorstellen. Elke parlementariër trekt zich dan terug met een studententeam om het eerste debat voor te bereiden. De dag bestaat uit drie debatrondes. Rond 15.30 maakt de jury tijdens de borrel de winnaar bekend. Het winnende team mag een dag meelopen met een Europarlementariër.

De studententeams zijn afkomstig van de Hogeschool van Amsterdam, Inholland Rotterdam, Hanzehogeschool Groningen, Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Juridische Hogeschool Avans/Fontys.

Deelnemde coaches zijn onder anderen Tweede Kamerleden Roos Vermeij (PvdA) en Gerben-Jan Gerbrandy (D'66) en (kandidaat)Europarlementariërs Jan Mulder (VVD), Niels van den Berge (Groen Links) en Arno Uijlenhoet (Newropeans). Het studentendebat vindt plaats in gebouw Leeuwenburg, Weesperzijde 190.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (