Gemeente Etten-Leur

Maak het verschil op Make a Difference Day

Maak het verschil op 20 en 21 maart

Gemeente Etten-Leur doet mee met Make a Difference Day

Op 20 en 21 maart aanstaande staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de vijfde Make a Difference Day (MADD). MADD is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij naast tienduizenden Nederlanders ook veel bedrijven zich inzetten voor de samenleving. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Veel BN-ers, VIPS en leden van de Koninklijke Familie doen vrijwilligerswerk tijdens MADD. MADD wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld en zet vrijwillige inzet jaarlijks in de spotlights. Daarmee krijgt het de aandacht die het verdient!

Ook in Etten-Leur de handen uit de mouwen

Meedoen is goed voor de samenleving en voor het bedrijf. Op een laagdrempelige manier kan gestart worden met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of een bedrijf kan laten zien wat het al op dat vlak onderneemt.

Meedoen is eenvoudig. En dat geldt ook voor het college van B & W van de gemeente Etten-Leur. Wethouder van Hal en wethouder Schouw zullen op vrijdag 20 maart op Basisschool de Klankhof voor gaan lezen. Wethouder Vaes schenkt op 21 maart koffie in Kloosterhof/ Kloostergaarde.

MADD in het voorjaar

Make a Difference Day bestaat dit jaar vijf jaar. Het is voor het eerst dat dit in het voorjaar plaatsvindt. De start van de lente sluit aan bij het natuurlijke moment dat iedereen weer naar buiten gaat en zin in actie krijgt. Het succes van MADD blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende en andere Nederlanders dat zich steeds opnieuw inzet tijdens deze dagen. Tienduizenden mensen realiseren samen honderden klussen en uitstapjes. De MADD dagen zijn een uitgelezen mogelijkheid voor de medemens om kennis te maken met het vrijwilligerswerk. Een kennismaking met als doel om mensen te binden en te behouden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Vele klussen blijven liggen. Omdat er geen tijd voor is. Of omdat er geen mensen voor zijn. MADD wil iedereen kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Voor veel organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekert dit hun voorbestaan.

Organisatoren en partners

MADD is de grootste vrijwilligeractie van Nederland. MADD is een project van MOVISIE, Vereniging NOV en het Oranjefonds. Het ministerie van VWS maakt MADD mede mogelijk. Organisaties en bedrijven als MVO Nederland, Fortis Foundation, Univé Verzekeringen en Rabobank zijn actief betrokken bij MADD.

Lokaal heeft het Steunpunt Vrijwilligerswerk (gevestigd in het Stadskantoor) zich uitermate ingezet voor de organisatie van de MADDdagen.

Meer informatie over MADD vindt u op www.madd2009.nl.

WOZ-portaal

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl