Provincie Groningen

Provinciemedewerkers nemen deel aan MADD 19 maart 2009

Medewerkers van de provincie Groningen steken vrijdag 20 maart en zaterdag 21 maart de handen uit de mouwen tijdens Make a Difference Day (MADD). Ze nemen onder andere de schilderskwast ter hand in het Grafisch Museum in Groningen. De provincie Groningen vindt het belangrijk om vrijwilligerswerk onder medewerkers te stimuleren.

Tijdens Make a Difference Day wordt twee dagen lang de aandacht gevestigd op vrijwilligerswerk. Vrijwilligers kunnen dan meehelpen met klussen in buurthuizen, het schoonmaken van een dierenasiel of activiteiten organiseren in een verzorgingshuis. Onze provincieambtenaren bevinden zich in goed gezelschap: ook leden van het Koninklijk Huis zetten zich jaarlijks in tijdens deze vrijwilligersdag.

Verder neemt de provincie deel aan het Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen. In dit netwerk zijn medewerkers uit het bedrijfsleven en de overheid vertegenwoordigd, die hun kennis en vaardigheden gratis beschikbaar stellen. Jaarlijks wordt de Groninger Beursvloer georganiseerd, waarop aanbieders van vrijwilligerswerk en vrijwilligers elkaar vinden. Vorig jaar organiseerde het platform in samenwerking met de provincie Groningen een kunstveiling, waarbij gedeputeerde Pim de Bruijne optrad als veilingmeester. De opbrengst kwam ten goede aan vier maatschappelijke organisaties.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op 20 en 21 maart op de MADD website.

19 maart 2009