Gemeente Noordenveld

goede voorbeeld

Wethouders geven het goede voorbeeld

Gepubliceerd op: 19 maart 2009

Op 20 maart 2009 organiseert het Steunpunt vrijwilligerswerk in de gemeente Noordenveld weer de MADday (Make A Difference day). Deze dag is bedoeld om jong en oud kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. De wethouders Kemkers, Wolters en Keizer gaan ook weer hun steentje bijdragen.

Het zeer gevarieerde programma staat in het teken van `het jaar van de Tradities', en daarom is gekozen voor het thema: Olde gebruken deurgeven.

Jan Kemkers bijt de spits af om 10.00 uur in Norg in café Zwaneveld. Samen met de leerlingen van het Dr. Nassaucollege zorgt hij voor de koffie voor de bewoners van De Wiekslag. Vervolgens gaan ze `neutenschîeten' wat een echte Drentse traditie is.

Geert Wolters opent in verzorgingscentrum De Hullen in Roden om 14.30 uur de middag, door een demonstratie te verzorgen op de Wii. Vervolgens gaan de bewoners en leerlingen van de Esborg samen oud-Hollandse spelletjes spelen.

Oeds Keizer wordt om 14.00 uur in café Ensing in Peize verwacht. Het programma hier staat in het teken van de dans. Naast een optreden van de leerlingen van de Eskampen wordt kennisgemaakt met oude klederdracht en gewoontes op de dansvloer. Wellicht dat Oeds Keizer ook nog even de voetjes van de vloer haalt.

Naast bovengenoemde wethouders gaan ook raadsleden weer actief deelnemen. Door het organiseren van de MADdays is gebleken dat de maatschappelijke inzet wordt bevorderd en leidt ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Niet alleen op de dag zelf, maar ook de rest van het jaar zijn onder andere de leerlingen van het Nassaucollege en de Esborg actief als vrijwilliger.