Gemeente Almere

De lente start!

19-03-2009

Krokussen Het wordt een mooi voorjaar in Almere. Vrijdag 20 maart geeft wethouder Arno Visser het startsein voor het project stadsverfraaiing in Almere. Met bloembollen, veldbloemen, vaste planten en geraniumpiramides wordt Almere de komende tijd fleuriger. Hij plant op de rotonde aan de Hospitaaldreef de laatste plant als start van de lente.

De rotonde is de eerste in een reeks van rotondes, bermen en dreven die dit voorjaar en najaar opgefleurd worden met verschillende soorten bloemen en planten. Vanaf half mei worden in verschillende winkelcentra grote plantenbakken met geraniumpiramides neergezet. De eerste plantenbakken worden in het Stadscentrum geplaatst. Kort daarna volgen de andere winkelcentra in Almere Buiten, Almere Haven en Almere Stad (Muziekwijk en Parkwijk).

Succes krijgt vervolg
In 2008 startte de gemeente al met het planten van bloembollen en veldbloemen. In Almere Haven startte het initiatief van de winkeliersvereniging en de vastgoedeigenaren met de hanging baskets in het centrumgebied. Dit riep zoveel positieve reacties op, dat de gemeente hier een vervolg aan geeft voor de hele stad.

2009 en 2010
De gemeente Almere investeert in 2009 en 2010 in extra verfraaiing van de stad. We zetten in op: bloembollen (voorjaar) en veldbloemen (zomer) langs de dreven en bermen, en diverse rotondes worden voorzien van vaste beplanting. En vanaf half mei worden in de verschillende winkelgebieden plantenbakken met geraniumpiramides geplaatst. Kortom, Almere fleurt op!