Ingezonden persbericht


Persbericht 19 maart 2009

Veelzijdig vrijdagavond- activiteitenprogramma in het Groninger Museum

Op iedere vrijdagavond en soms in het weekend organiseert het Groninger Museum voor haar bezoekers een veelzijdig activiteitenprogramma. Op vrijdag 20 maart is er een theatervoorstelling van de Xynix Opera en geeft Robert Upstone (gast-conservator Waterhouse tentoonstelling) een lezing over de Prerafaëlieten, Waterhouse and The Lady of Shalott.

In de periode van 20 maart tot en met 3 april 2009 worden de volgende activiteiten aangeboden:

Theater
Theatervoorstelling Xynix Opera Op zoek naar de muze De Xynix Opera brengt u een muzikale, theatrale reis die aansluit bij het thema Waterhouse Op zoek naar de Muze in de tentoonstelling. Een bewerking voor twee zangers, hun muze en het Nòbròk Ensemble. De Xynix Opera geeft een inleiding vooraf. Datum en tijd: Vrijdag 20 maart 2009, van 20.00-21.00 uur.

Theatervoorstelling Wooff Wooff van 't Barre Land
Speciale beeldende kunst-, muziek- en theaterperformance Wooff Wooff van 't Barre Land in het paviljoen Coop Himmelb(l)au. Tijdens deze performance is er levende muziek van Roald van Oosten (Ceasar, Ghost Trucker) en de papieren creaturen van beeldend kunstenaar Karen Sargsyan (Thieme Award 2007) als tegenspelers. Datum en tijd: Vrijdag 27 maart 2009, van 20.00 tot 21.00 uur.

Lezing / Collegereeks Rondom J.W. Waterhouse
In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen is een speciale collegereeks van zeven colleges ontwikkeld rondom Waterhouse. Deze reeks biedt een verdieping op Waterhouse. Vanuit het Groninger Museum worden de colleges door gast- conservatoren van de Waterhouse tentoonstelling verzorgd; Peter Trippi, Robert Upstone en Natalie Krall. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen worden de colleges verzorgd door de afdelingen Kunstgeschiedenis, Engels, Klassieke Talen en Oudheid.

Programma:
Vrijdag 20 maart 2009, van 17.00-19.00 uur college door Robert Upstone Part I An introduction on the Pre Raphaelites and their methods Part II Waterhouse and The Lady of Shalott. Engels gesproken. Vrijdag 27 maart 2009, van 17.00-19.00 uur afsluitend college Duur: 2 x 45 minuten.
Kosten: ¤10, - per college. Reserveren wordt aanbevolen.

Verhaalvertellingen rondom Waterhouse
Speciale Waterhouse voordrachten door bekende artiesten met verschillende disciplines. Bart Chabot, Pauline Broekema en Marjoleine de Vos 'vertellen' hun 'verhaal' geïnspireerd door de werken van Waterhouse. Datum en tijd: Vrijdag 3 april 2009, van 20.00 - 21.00 uur. Gratis toegankelijk voor museumbezoekers, tenzij anders vermeld.

Gratis instaprondleiding Waterhouse
Op vrijdag 3 april is er een gratis Waterhouse rondleiding georganiseerd voor de museumbezoekers. Verzamelpunt is in de entreehal van het museum, reserveren is niet mogelijk. Datum en tijd: Vrijdag 3 april 2009, van 20.00 - 20.30 uur. Gratis toegankelijk voor museumbezoekers, tenzij anders vermeld.

Sponsoring: De vrijdagavond wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van RWE



Ingezonden persbericht