Opnieuw aangifte Rabo Vastgoedgroep in 'Klim-Op'- zaak vastgoed

20/03/2009 09:31

Rabo Bouwfonds

Op 19 maart 2009 heeft Rabo Vastgoedgroep aangifte gedaan bij het Functioneel Parket in Amsterdam van strafbare feiten, waarbij een gedelegeerd projectontwikkelaar, een aantal ex-medewerkers van het vroegere Bouwfonds en daaraan gelieerde (rechts)personen betrokken zijn. Het gaat hierbij om strafbare feiten bij de ontwikkeling van enkele projecten aan de Zuidas in Amsterdam, zoals Symphony en Eurocenter. De strafbare feiten bestaan onder meer uit het (in georganiseerd verband) deelnemen aan (poging tot) oplichting, valsheid in geschrift en/of gebruikmaking van valse geschriften, heling en/of witwassen, (passieve) niet-ambtelijke omkoping of verduistering (in dienstbetrekking), dan wel aan medeplichtigheid aan deze feiten.

Het is de tweede aangifte van Rabo Vastgoedgroep die verband houdt met het 'Klim-Op'-onderzoek van de FIOD-ECD en het Functioneel Parket naar dubieuze transacties in de vastgoedsector. Op 1 oktober 2008 heeft Rabo Vastgoedgroep aangifte gedaan van strafbare feiten, waarbij een andere gedelegeerde projectontwikkelaar, een aantal ex-medewerkers van het vroegere Bouwfonds en daaraan gelieerde (rechts)personen betrokken zijn. Het betrof strafbare feiten bij de ontwikkeling van de projecten Solaris, De Hollandse Meester en Coolsingel/Luxortoren.

Beide aangiftes zijn gebaseerd op bevindingen uit zowel interne als externe onderzoeken naar deze zaak. Rabo Vastgoedgroep werkt hierbij nauw samen met de FIOD-ECD, het Functioneel Parket en derden. Rabo Vastgoedgroep sluit niet uit dat er meer aangiftes of andere juridische acties zullen volgen wanneer lopende onderzoeken zijn afgerond of nieuwe informatie beschikbaar komt.





http://www.rabovastgoedgroep.nl