Gemeente Reiderland


Gezondheidsbeleid in Reiderland: ouders organiseren eigen Homeparty

De gemeente Reiderland werkt samen met maatschappelijke partners aan het lokaal gezondheidsbeleid. De projecten richten zich op de jeugd van Reiderland. Het nieuwste initiatief zijn de homepartys Alcohol en opvoeding.

De gemeente Reiderland en Verslavingszorg Noord Nederland, afdeling Voorlichting & Preventie, hebben, in samenwerking met t Schienvat, de homeparty Alcohol en opvoeding opgezet. Deze nieuwe methode geeft ouders en opvoeders voorlichting over alcohol en opvoeden. Kinderen drinken steeds meer en steeds op jongere leeftijd. Dit heeft gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Het baart veel ouders zorgen.

Een homeparty is een voorlichting aan huis, waarbij ouders in een ongedwongen sfeer met elkaar kunnen praten over alcohol, jongeren en opvoeding. Een medewerker van de afdeling Voorlichting en Preventie van VNN verzorgt deze avond en stemt de bijeenkomst af op de wensen van de aanwezige ouders. Ook worden er tips gegeven en krijgen ouders informatiemateriaal.

Indien een ouder 6 tot 10 opvoeders bijeen kan brengen, kan men zich opgeven via Lutz en Wietske van t Schienvat in Finsterwolde. Opgeven kan ook middels het insturen van het aanmeldformulier uit de folder. Deze folder is o.a. verkrijgbaar in de bibliotheek van Finsterwolde en bij t Schienvat. Liever geen party thuis dan biedt t Schienvat de mogelijkheid om het daar te organiseren.

Meer informatie is verkrijgbaar bij:

Rob Otten preventiefunctionaris VNN 050-3648952 r.otten@vnn.nl

Mariska Schouten preventiefunctionaris VNN 050-3648950 m.schouten@vnn.nl

Wietske Visser t Schienvat 0597-331791 wietske@schienvat.com

Lutz Glatz t Schienvat 0597-331791 lutz@schienvat.com