Politie Hollands Midden

Datum: 20 maart 2009


---

Leiden Verdachte van diefstal uit woning aangehouden De politie heeft donderdagavond 19 maart na een melding een 44 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een pand aan de Hallenweg. De bewoner zag rond 20.15 uur dat een raam van zijn woning vernield was en open stond. Het volgende moment zag hij de Leidenaar, een oude kennis van hem, uit de woning klimmen met drie volle plastic tassen. De bewoner is weggerend om de politie te bellen. De politie hield kort daarna de Leidenaar aan. De drie tassen, met kleding, werd in beslaggenomen.

Alphen aan den Rijn Motorrijder zwaar gewond na val Een 48 jarige Alphenaar is donderdag 19 maart om 19.00 uur met een motorfiets op de Frans Halsstraat ten val gekomen en zwaar gewond geraakt. De Alphenaar had de motor van zijn vriendin voor haar uit de garage gehaald. De Alphenaar reed een stukje met de motorfiets in de richting van de Ruisdaelstraat, maar verloor plotseling de controle over het rijwiel. De Alphenaar die geen helm droeg viel hard met zijn hoofd op straat en kwam enkele meters verder tot stilstand. De motor viel boven op hem. De Alphenaar werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep hoofdletsel op en heeft een aantal ribben, sleutelbeen en schouderblad gebroken.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Verkeersongeval Donderdag 19 maart even na 17.30 uur vond op de Grasdrogerij een aanrijding plaats. Een 24 jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel reed over de Grasdrogerij in de richting van de Borstelweg en zag dat de weg overging in een fietspad. De bestuurder keerde en zag dat een 18 jarige scooterrijder uit Moerkapelle tegen zijn auto botste. De scooterrijder werd met vermoedelijk gebroken vingers overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Verkeersongeval Donderdag 19 maart om 12.45 uur vond op de kruising Nieuwe Gouwe Oost Zijde met de Goudse Poort. Een 37 jarige automobilist uit Delft reed vanuit de richting van de Burgemeester van Reenensingel naar de verkeerslichten op de genoemde kruising. Daar reed hij bij groen licht naar links richting de Burgemeester Jamessingel. De bestuurder zag plotseling een fietser aan zijn rechterzijde en remde voluit. De fietser reed echter tegen de zijkant van de auto en kwam met zijn hoofd op de voorruit terecht waarna hij op de weg viel. De fietser, een 37 jarige Boskoper, klaagde over pijn in zijn rug. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---