Universiteit Twente

17 MTEC beurzen naar de Universiteit Twente

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Universiteit Twente geselecteerd voor het MTEC beursprogramma. De universiteit kan met de beurzen 17 veelbelovende Bachelor-studenten uit Midden- en Oost-Europa aantrekken voor een Master-opleiding Public Administration. Deze studenten krijgen een jaar lang alle studiekosten - van collegegeld, tot reis- en verblijfskosten - vergoed.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kent jaarlijks diverse MTEC beurzen toe aan Nederlandse Universiteiten. Met de beurzen kunnen de universiteiten studenten uit Midden- en Oost-Europese landen werven voor de masteropleidingen.

De studenten krijgen daarnaast een sociaal programma en een Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma aangeboden. Dit jaar mag de Universiteit Twente, als enige Nederlandse universiteit, 17 studenten laten instromen. Ook heeft de UT een optie op verlenging voor 2010 en 2011.

De beurzen zijn onderdeel van het MATRA programma, dat bedoeld is om het maatschappelijk middenveld in Midden- en Oost-Europese landen op te bouwen. Dit jaar dongen de universiteiten van Leiden, Rotterdam en Maastricht mee in de race om de MTEC beurzen voor de master Public Administration.

Het Ministerie gaf als redenen om de beurzen voor de master of Public Administration aan de Universiteit Twente toe te kennen: de inhoudelijke kwaliteit van de opleiding, het hoge slagingspercentage van de afgelopen generaties MTEC studenten en het goede persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

Contactpersoon voor de pers: Henk Brouwer (053 489 3234).

Laatst gewijzigd op 20-03-2009 09:34:28 door Webmaster