Gemeente Binnenmaas

Waardering in Binnenmaas Waarderingsgeschenk 'Trofee'

In elke gemeente zijn er mensen die net iets meer doen voor hun medemens dan anderen. Zij vinden dat niet meer dan normaal en verwachten daar geen beloning voor. Deze mensen komen soms in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding of zelfs een erepenning. Maar er zijn ook mensen die net niet voldoen aan de eisen voor een onderscheiding. De gemeente Binnenmaas vindt dat die mensen wel wat meer aandacht mogen krijgen en wil dat doen door zon bijzondere inwoner, vereniging of organisatie de Trofee cadeau te doen.

De Trofee

De Trofee is een kunstwerk, vervaardigd van gekleurd glas met een sokkel van staal, gemaakt in een kleine oplage. Elke trofee is handgemaakt en dus uniek. Het is een blijk van waardering van de gemeente voor een inwoner.

Voorstellen

U kunt suggesties voor toekenning van de Trofee voorleggen aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas. Als u vragen heeft, kunt u ook telefonisch contact opnemen met de mevrouw D. Hiele (bestuursecretaresse), via tel. 078 633 45 06.

Zoektocht naar kunstenaar

De directe aanleiding om een nieuw waarderingsgeschenk te laten maken is de samenvoeging van de voormalige gemeenten s-Gravendeel en Binnenmaas op 1 januari 2007. In oktober vorig jaar is de gemeente een zoektocht begonnen naar een kunstenaar die voor de gemeente een dergelijk geschenk kon ontwerpen. Uit de bijna twintig aanmeldingen van kunstenaars uit de Hoeksche Waard heeft de gemeente er drie geselecteerd. Deze drie kunstenaars hebben een schetsontwerp/prototype gemaakt. Het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek is hieruit gekozen tot winnaar, omdat hun kunstwerk Trofee qua kleur- en materiaalkeuze echt bij de gemeente past. Ook de overwegingen van de kunstenaars die de Trofee zijn specifieke vorm hebben gegeven, spraken de gemeente aan.