Gemeente Roermond

Roermond wacht second opinion over Essent af

Voorlopig besluit over verkoop aandelen uitgesteld

Het college van Burgemeester van Wethouders van Roermond wacht met het voorlopige besluit over de verkoop van de aandelen in Essent totdat het door de Provinciale Staten aan GS gevraagde second-opinion onderzoek beschikbaar is. Dit zal uiterlijk 10 april zijn. Daarna zal het college het voorlopige besluit voorleggen aan de gemeenteraad.

In het kader van de Toekomststrategie Essent dient voor ultimo juni 2009 besluitvorming plaatsvinden over de voorgenomen verkoop van het productie- en leveringsbedrijf van Essent aan RWE. Er is in dit geval geen sprake van een fusie maar van een volledige overname van het desbetreffende bedrijfsonderdeel van Essent NV. Voorafgaande daaraan wordt Essent NV eerst opgesplitst in 3 bedrijfsonderdelen, te weten:
1. Het productie- en leveringsbedrijf (PLB); het door RWE over te nemen bedrijfsonderdeel.

2. Het netwerkbedrijf Enexis; waarvan provincies en gemeenten aandeelhouder blijven.

3. Het milieubedrijf Essent Milieu; hiervoor wordt een overnamepartner gezocht.

Mocht de overname van Essent door RWE definitief worden dan genereert de verkoop van aandelen voor Roermond geen extra middelen, omdat het geraamde dividend Essent structureel in de begroting is opgenomen.

Door RWE is bedongen dat minimaal 80% van de aandelen aangeboden moet worden om het bod en daarmee de overname van Essent door RWE tot stand te brengen.

Ten aanzien van de voorgenomen verkoop van het productie- en leveringsbedrijf dienen de aandeelhouders vóór 25 juni, de datum van de AvA, een besluit te nemen

Publicatiedatum: 20-03-2009 Bijgewerkt: 20-03-2009