Gemeente Dantumadeel


Dag van de leerplicht bij basisschool de Frissel in Feanwâlden

De kinderen hadden zich goed voorbereid op dit bezoek en hadden een aantal vragen voor de wethouder en de leerplichtambtenaar.

Zo vroeg één van de leerlingen zich af of de wethouder wel eens had gespijbeld. Tot haar spijt moest mevrouw Hylkema bekennen dat dit in haar schoolperiode wel een keer was voorgekomen. Aan de leerplichtambtenaar werd gevraagd wat er gebeurde als ze toch spijbelden op het voorgezet onderwijs. Het antwoord was dat er mogelijk een werk/leerstraf kon worden opgelegd door het Openbaar Ministerie.

De dvd van `Roos werkloos' werd via het digitale schoolbord aan de leerlingen getoond en werd door hen enthousiast ontvangen. De opmerking dat deze clip ook op YouTube te vinden zou zijn, viel in goede aarde. Ze waren van plan deze clip thuis opnieuw te beluisteren en ook 's avonds naar het Jeugdjournaal te kijken waar dit onderwerp ook naar voren gebracht zou worden.

De boodschap die deze dag van de leerplicht wil brengen is dat jongeren ervan overtuigd moeten zijn dat spijbelen niet de manier is om een diploma en daarmee werk in de toekomst te kunnen krijgen. Dit was voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool de Frissel in Feanwâlden een leerzame morgen en een voorbereiding op hun toekomst in het voortgezet onderwijs en het behalen van een diploma.

(foto Germ Westra) (foto Germ Westra)


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu