Nederlander hanteert eigen begin van de lente

20/03/2009 09:57

Bijl, Partners in Public Relations B.V. (Bijl PR)

Enorme toename tuinartikelen en tuinmannen op Marktplaats.nl

Emmeloord, 20 maart 2009 - De meteorologische lente begon op 1 maart, volgens astrologen is het vandaag 20 maart om 12:44 uur pas zover. Maar de Nederlanders hebben de lente sinds deze week in de bol.

Bij het begin van de lente horen niet alleen lentekriebels, maar ook jeukende handen om de tuin zomerklaar te maken. Automatisch ook hét moment om overbodige tuinbenodigdheden in de verkoop te zetten. Uit cijfers van Marktplaats.nl bleek zondag 15 maart daar de ideale dag voor te zijn. Die dag steeg het aantal advertenties in de rubriek Tuin en Terras naar een voorlopig hoogtepunt. In januari schommelde het aantal nieuwe advertenties in deze rubriek nog rond de 2300 per dag, op 15 maart schoot dat omhoog naar drie keer zoveel.

30.000 Nederlanders zoeken tuinman

Naast het aanbieden van tuin- en terrasbenodigdheden, zochten ook veel Nederlanders naar een paar groene vingers of handige handen. "Afgelopen week namen meer dan 30.000 bezoekers een kijkje bij de rubriek Tuinmannen en Stratenmakers. In januari was dat nog maar half zoveel", vertelt David Verschoor, Marketing Manager van Marktplaats.nl.

Zwembad populair

Zondag was voor veel Nederlanders dus het moment om een overbodige heggenschaar, grasmaaier of tuinbank ter verkoop aan te bieden. En andere Nederlanders maken gretig gebruik van het aanbod. "Het meest populair zijn de tegels, zo laat de top-5 van zoektermen in maart zien", licht Verschoor toe. "Verder lijkt het erop dat mensen comfort en luxe in de tuin willen. De zoekterm 'zwembad' staat namelijk op de vierde plek."

Top-5 zoektermen 'Tuin en Terras' in maart


1. Tegels


2. Vijver


3. Buxus


4. Zwembad


5. Stenen

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.





http://www.marktplaats.nl