Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 20-03-2009

Jongen mishandeld: twee aanhoudingen

NIEUWEGEIN Een jongen werd op donderdag 19 maart mishandeld door een andere jongen. De politie hield twee verdachten aan.

Rond 16.40 uur fietste een 17-jarige jongen uit Nieuwegein over de Kauwenhof. Daar zag hij een groepje jongens staan, waarvan één een wheely met zijn fiets maakte. De 17-jarige jongen reed om hen heen, maar de jongen reed kennelijk expres tegen zijn voorwiel aan. De 17-jarige zei daar wat van, reed door en zette zijn fiets bij een winkel neer. Hij ging boodschappen doen en kwam vervolgens terug bij zijn fiets.

Nog voordat hij weg kon rijden, kwam dezelfde groep jongelui op hem af. Hij werd door dezelfde jongen die hem had aangereden, bespuugd. Toen hij weg wilde fietsen, werd hij door meerdere jongelui tegengehouden en werd tegen zijn fiets geschopt. Vervolgens kreeg hij een vuistslag tegen zijn hoofd. Het slachtoffer slaagde erin om weg te fietsen en belde 112.

Agenten gingen ter plaatse, spraken met het slachtoffer en getuigen, waarna twee verdachten, jongens van 16 en 17 jaar uit Nieuwegein, werden aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.