Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 20-03-2009

Alcoholcontrole: bijna duizend blaastesten

MIJDRECHT/WILNIS/VINKEVEEN/LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op donderdagavond 19 maart vanaf 18.00 uur tot in de nacht 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Industrieweg in Mijdrecht, de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis, de Provinciale weg N201 en de Groenlandsekade in Vinkeveen en de afslag Vinkeveen aan de Rijksweg A2. In totaal moesten 971 automobilisten een blaastest afleggen, zeven van hen hadden te veel gedronken en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Twee van de zeven, een 42-jarige vrouw uit Vinkeveen en een 58-jarige man uit Amsterdam, bliezen zo veel (590 en 730 ug/l, wettelijke limiet 220 ug/l), dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser gewond

MAARSSEN Een bromfietser raakte op donderdag 19 maart gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Rond 13.30 uur reed een 40-jarige man uit Vleuten met een bestelbus over de Maarssenbroeksedijk, komende uit de richting van Utrecht. Op de kruising met de Industrieweg sloeg hij rechtsaf. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een 43-jarige bromfietser uit IJsselstein, die rechts naast hem over het fietspad reed, met een aanrijding tot gevolg. De IJsselsteiner werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij een zwaar gekneusd scheenbeen en een gebroken teen had opgelopen.

Hennepplantage

WOERDEN De politie heeft op donderdag 19 maart een hennepplantage opgerold.

In verband met een andere melding bevonden agenten zich rond 11.45 uur in een woning aan de Weteringstraat. Toen zij met de bewoonster spraken, zagen de agenten hennepblaadjes in de woning op de grond liggen. In de woning bleek zich een hennepkwekerij te bevinden met ongeveer 450 stekjes en 53 moederplanten. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.