DBC Onderhoud

Nieuwe DBC Zorgactiviteiten Tabel op 1 april beschikbaar 19-03-2009 15:16

Nieuwe DBC Zorgactiviteiten Tabel op 1 april beschikbaar Op 1 april levert DBC-Onderhoud een nieuwe DBC Zorgactiviteiten Tabel uit. Daarnaast worden een WBMV Code Tabel en een Aanspraak Code Tabel opgeleverd. Deze tabellen hebben een ingangsdatum van 1 juli 2009.

Deze tabellen dienen te worden geïmplementeerd in het bestaande DBC-systeem. Met de nieuwe DBC Zorgactiviteiten Tabel worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de invoering van DBCâs op weg naar Transparantie (DOT). Vanaf 1 juli 2009 zal deze DBC Zorgactiviteiten Tabel worden gebruikt voor de registratie, validatie en declaratie van de bestaande DBCâs, maar ook voor het proefdraaien in DOT en later ook voor de productie in DOT.

Â

Ten opzichte van de vorige DBC Zorgactiviteiten Tabel zijn een aantal zorgactiviteiten toegevoegd, gewijzigd en/of beëindigd. Voor een globaal beeld van de veranderingen verwijzen we graag naar de toelichting op de website van DBC-Onderhoud van 3 februari 2009. Een volledig overzicht inclusief de vertaling van oude naar nieuwe zorgactiviteiten wordt op 1 april 2009 via de website beschikbaar gesteld.

Â

De nieuwe tabellen dienen op 1 juli 2009 te worden geïmplementeerd. Implementatie op een ander moment levert problemen op met de validatie. Veel DBCâs zullen dan niet meer valideren omdat deze onjuiste zorgactiviteiten bevatten! Tijdige implementatie in de instelling is dan ook van groot belang.

Â

Omdat de tabel reeds is voorbereid op DOT (er zijn enkele kolommen toegevoegd), dient het bestaande ICT-systeem enigszins aangepast te worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw ICT-leverancier die hiervan op de hoogte is gesteld.