Politie Gelderland-Zuid

Viermaal teveel alcohol

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 20-03-2009 o Donderdagavond heeft de politie op verschillende plaatsen in de regio autobestuurders gecontroleerd op alcohol. In totaal hadden vier personen teveel alcohol op.

Aan het eind van de middag zagen surveillerende agenten op het Sint Nicolaasplantsoen in Culemborg een voor hen bekende 33-jarige Tielenaar bij zijn auto staan. Van de man is bekend dat hij regelmatig rijdt terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarom hebben zij de man nog eens extra gewaarschuwd niet te rijden. Later op de dag zagen zij de 33-jarige achter het stuur zitten op de Parallelweg Oost in Culemborg. Hierop hebben zij de Tielenaar aan de kant gezet. De agenten hadden het vermoeden dat de man alcohol had genuttigd en daarom werd een blaastest afgenomen. De 33-jarige blies 370 ugl. Omdat de bestuurder al meerdere malen in aanraking is geweest met justitie voor soortgelijke feiten, besloot de officier van justitie direct zijn auto in beslag te nemen. In een later stadium wordt de strafmaat bepaalt.

Omstreeks 01.00 uur werden op de Randweg in Geldermalsen twee bestuurders, een 42-jarige man uit Buurmalsen en een 41-jarige man uit Asch, betrapt met teveel alcohol op. Zij kregen beiden een rijverbod van drie uur voor besturen van alle motorvoertuigen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Later die nacht bleek ook een 40-jarige inwoner van Helmond de grens te hebben overschreden. Na een blaastest bij de bestuurder namen agenten hem mee voor een ademanalyse op het politiebureau. Uit dat onderzoek bleek dat hij 395 ugl blies, terwijl wettelijk 220 ugl is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van drie uur. De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat. (03)

Laatst gewijzigd 20-03-2009 10:55 | © Regio Gelderland-Zuid |