Gemeente Elburg


Brand binnenstad Elburg

Op vrijdagochtend 20 maart 2009 om 03.50 uur ontving de brandweer Elburg melding van een brand in de binnenstad. Binnen 5 minuten was de brandweer ter plaatse en startte met de bluswerkzaamheden.

De brand is uitgebroken in het pand van De Historie aan de Jufferenstraat op de zolderruimte onder de nok en is overgeslagen naar het pand De Zilverzoen op de hoek Jufferenstraat/Beekstraat. De brand heeft zich kunnen uitbreiden via de kapconstructie. Er was snel duidelijk dat er geen sprake is van slachtoffers. Aan de ene zijde van de Zilverzoen is bij drogisterij 't Olde Huus aan de Beekstraat sprake van rook- en waterschade en aan de andere zijde is er waterschade bij de City Bar.

Al snel werd de brand gekwalificeerd als grote brand. De Brandweer Oldebroek verleende bijstand en er werd een tweede hoogwerker van de Brandweer Harderwijk ingezet. Verder is de logistieke verzorgingsgroep uit Apeldoorn ingeschakeld.

Door gebruik te maken van twee geboorde putten in de binnenstad in de directe nabijheid van de brand, was er ruim voldoende water voorhanden voor de bluswerkzaamheden. Omstreeks 05.30 uur vanmorgen kon het sein `brand meester' worden gegeven.

De materiële schade aan de panden is groot. Het Team Brandonderzoek (TBO) van de VNOG doet onderzoek naar de oorzaak. laatst gewijzigd: 20-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Brand binnenstad Elburg |