Gemeente Bussum

Succes internationale vrouwendag

Op zaterdag 7 maart jl. barstte het gemeentehuis van Bussum bijna uit zijn voegen. De viering van Internationale Vrouwendag is door circa 400 vrouwen bezocht. Naast de gezelligheid van muziek, dans en zang is er op deze dag ook gedebatteerd en gediscussieerd. Zo hebben vrouwen gesproken over de combinatie van moeder zijn en werken en over het feit of mannen deel zouden moeten uitmaken van de viering van de vrouwendag. Dit heeft boeiende discussies opgeleverd.

Verschillende landen

In de tot oosterse kamer omgetoverde trouwzaal hebben de vrouwen diverse hapjes uit wel tien verschillende landen kunnen proeven. Journaliste Alok van Loon heeft een lezing gegeven over vrouwen in Srebrenica. De journaliste is medeoprichter van de Stichting Toekomst Overlevenden Srebrenica (STOS). Deze stichting zet zich in voor projecten die de leefomstandigheden van de vrouwen van Srebrenica verbeteren.

Expositie

Drawing Her Story heeft de artistieke kant van de verschillende vrouwen uit Bussum getoond. Tien weken lang hebben Nederlandse en allochtone vrouwen samengewerkt: ze hebben elkaar hun verhalen en hun dromen verteld en getekend. Tijdens de Internationale Vrouwendag is de expositie geopend. De tentoonstelling duurt tot 10 april en is op afspraak in het gemeentehuis te bezichtigen. De dag is afgesloten met een spetterend optreden van damesgroep Femmes Fraiches en een modeshow van tweedehands kleding.