Gemeente Bussum

Diverse klussen MADD

Ruim 180 medewerkers van de gemeente Bussum gaan op 20 maart aan de slag voor Make a Difference Day (MADD). De 26 klussen die zij bij 21 opdrachtgevers gaan doen, zijn hoofdzakelijk gericht op de Bussumse samenleving.

Natuur & welzijn

Zo gaat een groep van achttien ambtenaren in het kader van MADD de handen uit de mouwen steken voor het Goois Natuurreservaat (GNR). Bij Natuurmonumenten gaan 25 ambtenaren wilgen knotten. In het Jan Ligthart Centrum worden diverse activiteiten uitgevoerd: de jongerenruimte wordt geschilderd, de tuin wordt opgeknapt en er wordt een muziekmiddag en een high tea voor de bewoners georganiseerd. Weer een andere groep gaat bloemstukjes maken bij Bureau vrijwilligerswerk Palmpit. Deze bloemstukjes worden in de middag naar bewoners van verzorgingshuizen gebracht.

Dieren, sport en meer

Verder staat op de lijst van opdrachtgevers De Antonius Hof, waar honden worden geaaid en dieren van een kinderboederij op bezoek komen. Tevens maakt een een aantal ambtenaren een busreis met een groep bewoners. Bij manege Gooi en Eemland wordt de buitenboel opgeknapt en bij dierenasiel Crailo worden ondermeer de honden uitgelaten. Sportieve ambtenaren gaan bij Atletiekvereniging Tempo en bij voetbalvereniging SDO aan de slag. Ook gaan er tal van ambtenaren voor de Gooise Ark, de Zonnebloem, de milieuraad, Versa Welzijn UitWijk, Stichting Vogelasiel Het Gooi, SKBN (Stichting Kinderopvang Bussum Naarden), Elckertheater en Kinderen in Nood vrijwilligerswerk verrichten.

Rondleiding gemeentehuis

Tot slot geeft het college van burgemeester en wethouders in de ochtend rondleidingen in het gemeentehuis aan bewoners van Godelinde. Op die manier wordt het Bussumse signaal iets te doen voor een ander extra krachtig neergezet.