Gemeente Hellevoetsluis


Aanbesteding van de buurtaanpak Struyten samen met bewoners

In Hellevoetsluis wordt in het kader van de buurtaanpak samen met bewoners intensief gewerkt aan het verbeteren van de woonomgeving. In een gedeelte van de Struyten is de planvorming inmiddels afgerond. De bewoners hebben bij het opstellen van het plan een prominente rol vervuld, nadat zij zelf de ontwerper hebben gekozen. Voor de aanbesteding van de uitvoering van het plan is voor een speciale procedure gekozen, waarbij niet alleen naar de laagste prijs wordt gekeken, maar ook naar het uitvoeringsplan van de aannemer. Dit plan wordt bij de keuze van de aannemer betrokken.
Omdat het daarbij belangrijk is dat het plan naar tevredenheid wordt uitgevoerd en de communicatie met bewoners goed verloopt, krijgen bewoners een belangrijke stem bij de keuze van de aannemer die het plan moet gaan uitvoeren.

Procedure
Vóór maandag 23 maart 11.00 uur moeten de aannemers hun aanbieding ingediend hebben bij een extern adviesbureau. Naast de prijs en diverse administratieve zaken wordt ook een beschrijving gegeven van het aantal en soort keuzes waarin de bewoners betrokken worden gedurende het project en de wijze van inspraak. De envelop met de prijs blijft nog gesloten. De aanpak kan al wel worden beoordeeld. Deze wordt naar de gemeente gestuurd voor de volgende behandeling:

Beoordeling aannemers
Maandagavond 30 maart komt het Kwaliteitsteam van bewoners bij elkaar. Deze avond zullen de aannemers vertellen wat hun manier van werken is en welke rol bewoners krijgen tijdens de uitvoering. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kiezen van beplanting en bomen of de manier waarop bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Na de presentaties vullen de bewoners een scoreschema in, waaruit blijkt welke aannemer de bewoners het meest geschikt vinden. Dit resulteert in een fictieve korting voor de aannemers; hoe beter het plan, des te hoger de fictieve korting.
De score van de bewoners telt voor 50% mee en weegt even zwaar als de score die door de gemeente wordt toegekend. De gemiddelde score van bewoners en gemeente gaat vervolgens in een envelop die dichtgeplakt wordt.
Maandag 30 maart, 19.30 uur, Bureau Wijkbeheer, Plataanlaan 4

Openen enveloppen
Op woensdagochtend 1 april worden de enveloppen met de prijzen en de gemiddelde score van bewoners en gemeente geopend in het bijzijn van alle aannemers. De fictieve kortingen worden van de aanneemsommen afgetrokken, waarmee de Economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) bekend wordt.
Woensdag 1 april, 11.00 uur, Gemeentehuis, Oostzanddijk 26

Gunning/start uitvoering
Omdat de opdrachtgever (gemeente) verplicht is vóór de gunning alle inschrijvers op de hoogte te stellen van een voorgenomen gunning kan het werk pas na twee weken opgedragen worden, waarna de uitvoering kan starten.

Geïnteresseerden zijn welkom op maandag 30 maart en woensdag 1 april. Het toekennen van de scores op 30 maart gebeurt echter zonder publiek, zodat het Kwaliteitsteam de aannemers ongestoord kan beoordelen.

03/20/2009