Gemeente Heiloo


34 essen Egelshoek verhuizen naar Boekelermeer Zuid 3

Heiloo, 20 maart 2009

Een rij van 34 essen uit de Heilooër wijk Egelshoek krijgt dinsdag 24 maart een nieuwe plek op het bedrijventerrein Boekelermeer Zuid 3. De essen hebben bij de Egelshoek niet meer genoeg ruimte om goed te kunnen groeien. Op de Boekelermeer Zuid 3 krijgen zij een nieuw leven.

De essen waren onderdeel van een dubbele rij bomen. Nu de groep essen wordt gesplitst, kunnen ze allemaal beter groeien. De plantgaten die zij achterlaten worden opgevuld met grond en ingezaaid met gras. Het rooien van de bomen en het transport naar de Boekelermeer Zuid 3 begint 's ochtends vroeg. De werkzaamheden duren de hele dag.

Bijzondere wijk

De Egelshoek is een unieke wijk in Heiloo. De aanleg van Egelshoek heeft landelijke bekendheid gekregen, Egelshoek werd in 1999 zelfs een voorbeeldproject Duurzaam en Energiezuinig bouwen. Ecologie was en is nog steeds de filosofie bij de aanleg en het onderzoek van Egelshoek. In het ontwerp van de woningen en ook in de inrichting van de buitenruimte is dat terug te vinden. De gemeente Heiloo past hier een extensief ecologisch beheer zodat hier een rijk dieren- en plantenleven is. De Egelshoek is te vinden bij de Alle Hospervijver en Wethouder Thomsonbos in het noordwesten van Heiloo.