Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 20-03-2009

Alcoholcontrole

DE BILT De politie heeft op donderdagavond 19 maart van 23.50 uur tot 00.20 uur in de nacht een alcoholcontrole op de Groenekanseweg gehouden. Dertig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

Insluiper weg, fiets terug

ZEIST Een insluiper werd op donderdagavond 19 maart betrapt. Hij wist te ontkomen, maar liet een gestolen fiets achter.

Rond 19.50 uur hoorde de bewoonster van een woning aan de Nijenheim de achterdeur slaan. Zij riep haar man, die poolshoogte ging nemen. Hij zag dat de deur openstond en dat de tuinverlichting aan was gegaan. In de tuin stond een man strak tegen de gevel. Op de vraag wat hij daar deed, kwam hij met een slap verhaal. De politie werd gewaarschuwd en de bewoner probeerde de verdachte in de tuin vast te houden. Die bedreigde hem verbaal, verzette zich en wist ervandoor te gaan. Daarbij liet hij zijn fiets achter. Agenten namen de fiets mee naar het politiebureau. De insluiper had nog geen kans gezien iets te stelen.

Kort daarna meldde een bewoner van de Nijenheim zich bij de politie. Zijn fiets was die avond uit zijn achtertuin gestolen. Dat bleek de fiets te zijn, die de verdachte bij de insluiping had achtergelaten. De eigenaar werd met zijn fiets herenigd.