Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 20-03-2009

Meer internetaangiftes in 2008

DRENTHE - Het aantal aangiftes via internet stijgt nog steeds. In 2008 is er maar liefst 6133 keer aangifte gedaan via het internet. Dat zijn er 496 meer ten opzichte van 2007. In totaal zijn er 22.471aangiftes opgenomen bij Politie Drenthe in 2008. Dat betekent dat ruim een kwart van de aangiftes inmiddels via het internet wordt gedaan. In 2008 is het meest aangifte gedaan van diefstal van een fiets, gevolgd door diefstal van overige goederen en vernielingen en beschadigingen.

Via het internet kan een burger 24 uur per dag aangifte doen. Dit kan alleen voor delicten op het gebied van diefstal en vernieling, zoals diefstal uit auto's, schuren, scholen, bedrijven, sportcomplexen en vernieling door graffiti. Ook van zakken- of tassenrollerij kan via het internet bij de politie aangifte worden gedaan. Van zaken als diefstal uit een woning, diefstal van een voertuig, vernieling van een voertuig door een ander voertuig en diefstal van identiteitsbewijzen moet aangifte worden gedaan aan het bureau. Wanneer er sprake is van daderindicatie, wanneer er sporen zijn of als er al eerder gegevens over de fiets zijn doorgegeven aan de politie, moet er ook aangifte aan het bureau worden gedaan.

Aanrijding met licht letsel
VEENINGEN Een 23-jarige man uit Assen raakte donderdagmorgen licht gewond bij een aanrijding op de A28. De man reed vanuit Hoogeveen in de richting van Meppel. Voor hem reed een 44-jarige man uit Klazienaveen. Laatstgenoemde bestuurder moest voor het verkeer voor hem afremmen. De man uit Assen zag dit te laat en een aanrijding was het gevolg. De 23-jarige is met pijn in de nek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. (BPS 09-019870)

Motorrijder onderuit
BEILEN Een 26-jarige motorrijder uit Nieuw Balinge is donderdagmorgen met zijn motor onderuit gegaan aan de Ossebroeken. De man botste tegen een boom en is met een gebroken been naar het ziekenhuis vervoer. (BPS 09-019871)

Vrouw gewond na ongeval
EMMER COMPASCUUM - Een 18-jarige bestuurster uit Emmer Compascuum is donderdagavond naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. De bestuurster reed langs het Hoofdkanaal OZ in de richting van Emmer Compascuum. Volgens een getuige, die achter de vrouw reed, begon de bestuurster op een bepaald te remmen en begon haar voertuig te slingeren. Haar voertuig is uiteindelijk achterstevoren tot stilstand gekomen. De getuige is met zijn voertuig over meerdere brokstukken van haar auto heengereden. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek. (BPS 09-020137)

Rijden onder invloed
RODEN Tegen een 40-jarige bromfietser uit Zevenhuizen is twee keer proces-verbaal opgemaakt. De man werd in de nacht van donderdag op vrijdag staande gehouden aan de Koerskamp voor een controle. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Bovendien was zijn bromfiets niet verzekerd. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Op het politiebureau blies de man 570 ugl. Omdat er sprake was van recidive, is zijn rijbewijs ingevorderd. (BPS 09-020142)

PATERSWOLDE Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Hoofdweg een 27-jarige bestuurder uit Paterswolde aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 255 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-020139)

Winkeldieven aangehouden
ASSEN Tegen een 17-jarig meisje uit Assen is donderdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens diefstal uit een schoenenwinkel aan het Koopmansplein. Het meisje had damespumps ter waarde van 24,99 meegenomen zonder te betalen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zij gaat het HALT-traject in. (BPS 09-019961)

ASSEN - Een 38-jarige man uit Eelde is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Triade. De man had koeken en chocoladerepen weggenomen ter waarde van 4,39. Hij kreeg een winkelverbod uitgereikt. De man, een bekende veelpleger, kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 09-020067)

Verdachte gehoord van vernieling
ELIM De politie heeft donderdagavond een 35-jarige man uit Elim gehoord als verdachte van vernieling. De man zou die avond aan de Marten Kuilerweg een ruit van een deur van een woning en een ruit van een auto hebben vernield. De 40-jarige eigenaar deed aangifte. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. (BPS 09-020140)

Man aangehouden wegens lastig vallen van meisje BOVENSMILDE Agenten hebben donderdagmiddag een 35-jarige man uit Smilde aangehouden wegens het onzedelijk betasten van een 19-jarig meisje uit Assen. De man had het meisje kort daarvoor lastig gevallen bij een bushalte aan de Hoofdweg. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020024)

Inbraak bij dierenartsenpraktijk

EMMEN Donderdagmorgen werd aangifte gedaan van diefstal uit een praktijk van een dierenarts aan de Wilhelminastraat. Vermoedelijk is tussen woensdag 21.30 uur en donderdag 8.30 uur ingebroken. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 09-019906)

Politie controleert in verkeer
ROLDE Twee bestuurder zijn donderdagmiddag aan de Grolloërstraat bekeurd wegens het niet kunnen tonen van hun rijbewijs. (BPS 09-020062)

ASSEN In de omgeving van Assen is in de nacht van donderdag op vrijdag van 14 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 09-020149)

PEIZE De politie heeft donderdagmorgen tussen 7.00 uur en 9.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Peize. Tijdens de controle zijn onder meer motorrijders ingezet en agenten in onopvallende autos. De bromfietsen werden gecontroleerd op de rollerbank, op een verzamelpunt aan de Groningerweg. Daar werd onder meer het vermogen van de bromfiets gemeten, werd er gecontroleerd op alcohol en werd gekeken of de papieren in orde waren. Agenten hebben gekeken of de voertuigen technisch in orde waren. Zo werden o.a. spiegels, banden, remmen, lampen en bedrading gecontroleerd. Er zijn verbalen gemaakt voor het niet handsfree bellen in de auto (2x), een kapot achterlicht (1x), het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (2x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2x), een niet werkende rem (1x), het ontbreken van de linker spiegel (1x) en te veel vermogen (3x). Van 26 bromfietsers is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 09-019926)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.