Politie Groningen

Vrijdag 20 maart 2009

Provincie Groningen, 20-03-2009

Groningen: drietal aangehouden voor mishandeling

De politie heeft donderdagavond in de Sint Jansstraat drie personen aangehouden op verdenking van een mishandeling van een 24-jarige Groninger. De Stadjer verklaarde tegen agenten dat hij vanuit het centrum kwam lopen en plotseling door het drietal werd belaagd. Dankzij een getuige konden de dienders een 16-jarige meisje, een 20-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Groningen aanhouden. De mannelijke verdachte bleek in het bezit van een aantal spullen van het slachtoffer. Het 16-jarige meisje kon na verhoor het politiebureau verlaten. Het overgebleven duo is ingesloten.

Groningen: Stadjer gooit harddrugs weg

De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige Groninger aangehouden voor drugsbezit. Agenten zagen op de Munnekeholm een fiets zonder goed slot staan en hielden het rijwiel in de gaten. In een naastgelegen pand kwam even later de verdachte naar buiten die schichtig in de richting van de agenten keek. Toen er oogcontact ontstond ging de Stadjer er vandoor en gooide diverse spullen weg. In de Ganzevoortsingel werd hij aangehouden. De man bleek tijdens zijn vluchtpoging bijna 85 gram harddrugs te hebben weggegooid. Hij is ingesloten.

Groningen: fietsen in brand gestoken

De politie doet onderzoek naar twee brandstichtingen in de Van Julsinghastraat in Groningen. Donderdagnacht kreeg de politie meldingen dat er op twee plaatsen in die straat fietsen in brand waren gestoken. De tweewielers stonden geparkeerd tegen de voorgevels van een aantal woningen. Door de brand ontstond schade aan de woningen. De politie maakt afspraken met de eigenaren om aangifte te doen.

Uithuizen: strovervoerder bekeurd

De politie heeft donderdagmiddag op de Bovenhuizen in Uithuizen een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Kollumerland bekeurd. De Fries vervoerde stro en de vrachtwagencombinatie was langer dan toegestaan. Bovendien waren de stropakken niet afgedekt waardoor er een serieuze dreiging van afvallende lading bestond. De bestuurder mocht pas verder nadat de overstekende stropakken waren verwijderd en de lading was afgedekt.

Ook op diverse andere plaatsen in de provincie werd ook gecontroleerd op het vervoeren van lading. Uit de controle blijkt dat er regelmatig onjuist goederen worden getransporteerd. De politie blijft het vrachtvervoer en landbouwvoertuigen de komende maanden controleren.

Leek/Tolbert/Stadskanaal: hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft op diverse plaatsen in de provincie Groningen hennepkwekerijen ontmanteld.

Leek - In een schuur aan het Boveneind in Leek werden 820 planten ontdekt. De stroom voor de kwekerij bleek te zijn afgetapt. Volgens de specialisten was er sprake van brandgevaar. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De 33-jarige eigenaar van het pand zal zich bij de politie moeten melden.

Tolbert - Aan t Kaarnhuus in Tolbert trof de politie in een woning 594 hennepplanten aan. Een deel van het huis was professioneel ingericht als hennepkwekerij. Volgens de energieleverancier werd de stroom illegaal afgetapt en was er groot gevaar voor brand. De aangetroffen goederen en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de bewoner.

Stadskanaal Dankzij Meld Misdaad Anoniem is donderdagmiddag in een woning aan de Hollandselaan een hennepkwekerij opgerold. Agenten troffen 280 planten aan, verdeeld over een aantal kamers. De spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar.

Beerta: man gooit rookbom op auto

Een 32-jarige inwoner van Beerta is donderdagavond aangehouden nadat hij in de Torenstraat een rookbom op een auto had gegooid. De 36-jarige eigenaar van de auto stond op de oprit en zag dat er een brandend voorwerp op zijn wagen was gegooid. Deze man uit Beerta ging direct achter zijn plaatsgenoot aan en wist hem aan te houden. De geïnformeerde politie nam de verdachte mee naar het politiebureau. Daar erkende de 32-jarige dat hij het voorwerp had gegooid. De auto raakte door de rookbom beschadigd. De man mocht na zijn verklaring naar huis. Justitie wordt over zijn daad geïnformeerd.

Middelstum/Appingedam: alcomobililsten loopt tegen de lamp

De politie heeft donderdagavond op de Trekweg in Middelstum een 58-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De inwoner van de gemeente Loppersum liep tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole. In zijn bloed zat ruim 1,85 promille alcohol. Dit percentage werd veroorzaakt door de fles Berenburg die de bestuurder had genuttigd. Het rijbewijs van de alcomobilist is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Appingedam is donderdagnacht een 22-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De beginnend bestuurder reed met ruim 1,25 promille alcohol over het Gouden Pand. Dit is ruim zes maal de toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de Damster is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: alcomobilst vier decennia zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagmiddag een 60-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man werd in de Albert Cuypstraat langs de kant van de weg gezet voor een alcoholtest. Al voordat de Hoogezandster had geblazen, gaf hij toe drank te hebben gehad. Het lukte de man niet om een goede blaastest te doen, waarna bloed van hem is afgenomen voor een test. Tijdens de controle op straat kon de man geen rijbewijs laten zien. Op het politiebureau verklaarde de alcomobilist al 42-jaar zonder rijbewijs te rijden. Ook bleek hij nog boetes open te hebben staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: scooter rijdt door na aanrijding met snorfietser

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een scooter en snorfiets, waarbij de scooterbestuurder is doorgereden. De 24-jarige bestuurder uit Groningen raakte gewond door de aanrijding. Ook zijn 26-jarige passagiere uit Groningen raakte gewond. Zij zijn voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Het tweetal botste donderdagavond 19 maart omstreeks 21.45 uur tegen een onbekende man op een scooter op het fietspad van de Grevingaheerd. Hij ging er na de aanrijding direct vandoor. De man reed op een grijze scooter, is circa 30 jaar oud, heeft een fors postuur en kort blond haar. Hij reed weg in de richting van de Barmaheerd. De politie vraagt getuigen zich te melden. Mensen die meer weten over de aanrijding of de identiteit van de scooterbestuurder worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Delfzijl: ernstige mishandeling

De politie heeft donderdagavond op de Eemsweg een 32-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bleek kort voor zijn aanhouding zijn zus in een woning in de Finsestraat ernstig te hebben mishandeld. De vrouw moest voor het daarbij opgelopen letsel worden overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de oorzaak van de ruzie.

Veendam: letselongeval na hard rijden

Op de Transportweg te Veendam raakte een 19-jarige man uit Noordbroek donderdagavond met zijn auto van de weg. De verdachte reed vermoedelijk met te hoge snelheid waardoor hij uiteindelijk met zijn auto begon te driften. Nadat hij een betonnen wegrand raakte, verloor hij de macht over het stuur en vloog over de kop. De verdachte zag kans uit zijn auto te klauteren, maar moest met nekletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: jonge automobiliste gewond na ongeval

Een 18-jarige automobiliste uit Emmer Compascuum is donderdagavond op de Munnekemoer Oost in Ter Apel gewond geraakt. Een man die achter haar reed, zag dat de vrouw te hard reed. De getuige wist dat er een bocht in de weg zat en minderde vaart. De vrouw liep op hem uit, waarna de vrouw van de weg raakte en tegen een boom botste. De vrouw was tijdens het ongeval vermoedelijk de naastgelegen sloot in geslingerd, want haar kleren waren nat. Ze wist zelf uit de sloot te komen. De auto raakte zwaar beschadigd. Het motorblok lag naast de auto op het fietspad. Het slachtoffer is stabiel, maar met een armfractuur, rugletsel en inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man steelt pvc-buizen

De politie heeft donderdagnacht een 27-jarige Stadjer aangehouden voor diefstal. De Stadjer liep langs de bouwplek aan de Reddingiusweg en nam daar zeven pvc-buizen mee. Een agent zag dat en alarmeerde de meldkamer. Collegas gingen op aanwijzing van zijn collega naar zijn woning aan de Prinses Margrietstraat. Zij troffen de verdachte in zijn woning. Hij bekende vrijwel direct en bracht na zijn aanhouding, verhoor en vrijlating de pvc-buizen terug naar de plek waar ze vandaan kwamen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.