Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 20-03-2009

Verkeersongeval met dodelijke afloop in Fijnaart

FIJNAART: Gisteravond heeft omstreeks 23.30 uur een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op de Oude Appelaarsedijk. Daarbij is een 64-jarige man uit Stampersgat om het leven gekomen.

Een 64-jarige man die vermoedelijk vanuit Fijnaart richting
Stampersgat reed, is in een bocht, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloren en met zijn auto tegen een boom, aan de voor hem linkerzijde van de weg, tot stilstand gekomen. Hij werd middels een spoedbevrijding door de brandweer uit de auto gehaald. Hij werd ter plaatse door verpleegkundigen van de ambulancedienst
behandeld. Ook kwam de traumaheli ter plaatse. Ondanks deze inzet is het slachtoffer omstreeks 00.35 uur ter plaatse overleden.

Man aangehouden voor belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur in een horecagelegenheid aan het Piusplein een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden ter zake belediging.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van geluidsoverlast. Hoewel de rolluiken aan de voor- en achterzijde gesloten waren, kwam er toch volop geluid vanuit het café. Er werd na kloppen op het rolluik open gedaan. Er bleken circa 20 mensen aanwezig te zijn. Een van de gasten gedroeg zich erg recalcitrant naar de agenten. Hij riep in het Turks luidkeels diverse ernstige beledigingen in de richting van een agent. De gasten en de andere politieman, die Turks verstaat, hoorden dat , waarna werd besloten tot aanhouding van deze man over te gaan. De verdachte verzette zich. Hij werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Politie op zoek naar man die dienstvoertuig aanrijdt.

BERGEN OP ZOOM: De politie is op zoek naar een 44-jarige man uit Bergen op Zoom. Deze man, een bekende van de politie is donderdagavond omstreeks 23.20 uur op de Gentiaanstraat opzettelijk met zijn auto tegen een politieauto gereden. Agenten wilden de auto van de
44-jarige man controleren omdat de mistverlichting aanstond.

Op de Gentiaanstraat is sprake van een versmalling i.v.m. een 30 km zone. De agenten zagen dat de verdachte met zijn auto hen tegemoet kwam. Hij moest wachten in verband met die versmalling. De dienders gingen naast de bedoelde personenauto staan ten einde de bestuurder te waarschuwen omdat deze mistlichten voerde. Op dat moment gaf de automobilist vol gas en reed opzettelijk tegen de linkerachterzijde van het dienstvoertuig aan om zich tussen de politieauto en de wegversmalling te wringen. Hij reed met hoge snelheid weg in de richting van de Gagelboslaan. De agenten herkenden de bestuurder, als zijde een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Na onderzoek werd de auto onbeheerd net verse schade aangetroffen op de oprit van een woning aan de Bijvang. De 'vogel' was daar echter al gevlogen. Ook thuis werd hij niet aangetroffen. De auto is in beslag genomen. De politie zal de verdachte opsporen en proces-verbaal tegen hem opmaken.

Vijf bestuurders kijken te diep in het glaasje,

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond op de Gastelseweg en de Antwerpseweg alcoholcontroles gehouden. Daarbij zijn vijf bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol waren en teveel hadden
gedronken. Een 28-jarige Roosendaler is eveneens aangehouden omdat de politie vermoedt dat hij onder invloed van drugs de auto bestuurde. Van de man die toegaf dat hij een joint gerookt had is urine
afgenomen.

Op de Antwerpseweg werden een 31-jarige Roosendaler (300 ugl), een 30-jarige Roosendaler (460 ugl) en een 25-jarige Roosendaler (455 ugl) aangehouden.

Op de Gastelseweg werden een 20-jarige Roosendaler (345 ugl) en een 40-jarige man uit Oud Gastel (385 ugl) aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-03-2009 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |