Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 20-03-2009

Politie pakt drietal op heterdaad na woninginbraak

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Kwaadeindstraat drie Tilburgers, één van 16 en twee van 20 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een inbraak in een woning in de Kwaadeindstraat. Op het bureau zijn ze in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie spoedde zich naar de woning na een ontvangen melding van een mogelijke inbraak. Op het moment dat de agenten de woning naderden verlieten de verdachten via de voordeur de woning. De politie sprak ze aan en stelde in en rondom het pand een onderzoek in. Het slot van de achterpoort was geforceerd. Het beeld in de woning wees uit dat het pand was doorzocht. Diverse kasten en potten waren geopend. De 44-jarige bewoonster arriveerde kort nadat het drietal aangehouden was. Ze bevestigde de inbraak en deed aangifte.

Minderjarigen aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.00 uur in een kledingzaak in de Heuvelstraat twee Tilburgse meisjes van 16 en 17 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de
bedrijfsbeveiliging zag het tweetal een pashokje inlopen. Bij het verlaten van de kleedruimte trof de medewerker een label in het pashokje aan. Bij de uitgang werden de meisjes aangesproken. In één van de tassen trof het personeel een zonnebril aan. Gewaarschuwde agenten namen het tweetal over.

In dezelfde winkel liepen eerder, rond 16.00 uur twee Tilburgse meisjes van 13 en 14 uur tegen de lamp nadat een medewerker het tweetal betrapte op winkeldiefstal. De meisjes wilden er met een paar schoenen vandoor gaan. Daar stak een beveiligingsmedewerker een stokje voor.

Tilburger gedraagt zich verdacht tussen de geparkeerde auto's

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 12.30 uur op de Spoorlaan een 47-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten Zagen tussen de geparkeerde auto een man staan die zich verdacht ophield. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij wenste niet mee te werken aan de controle en toonde daarom geen identiteitsbewijs. Op het bureau kreeg hij na verhoor twee bekeuringen, voor openbare dronkenschap en het niet tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Tilburger betaalt met vals bankbiljet

TILBURG - DE politie heeft gistermiddag, rond de klok van 15.30 uur, bij een kledingzaak in de Jan Heijnsstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden. Een oplettende caissière van de winkel merkte tijdens het afrekenen dat het 20 Euro bankbiljet waarmee de verdachte betaalde vals was. Bepaalde echtheidskenmerken in het biljet ontbraken. De politie werd gewaarschuwd die de man aantrof. Het biljet is in beslag genomen. De man verklaarde het biljet in Rotterdam te hebben
ontvangen.

Tilburger bekend winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in de
Dolomietenlaan een 26-jarige Tilburger aangehouden. Agenten namen poolshoogte bij de woning naar aanleiding van een overlastmelding. Daar werden ze aangesproken door onder andere de verdachte. Tijdens het gesprek met de politie bekende hij een winkeldiefstal van een kledingstuk die hij eerder die dag gepleegd had bij een kledingwinkel in de Heuvelstraat. Agenten besloten de man aan te houden. Op het bureau bleek dat rond 11.30 uur personeelsleden van de kledingwinkel achter de verdachte aan hadden gerend nadat hij te voet de winkel uitvluchtte met een kledingstuk. Op dat moment kon het personeel hem niet achterhalen.

Tilburger rijdt zonder rijbewijs op onverzekerde motor

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur in de
Oerlesestraat een 19-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen tijdens de surveillance de man als bestuurder van een motor rijden. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. Daarnaast was de motor waarop hij reed niet voorzien van kentekenplaten. Tijdens de controle bleek dat de Tilburgers niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook was er voor het voertuig geen verzekering afgesloten. Op het bureau verklaarde hij de motor te hebben gehad van een onbekende man. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Politie deelt 28 bekeuringen uit tijdens snelheidscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam binnenstad hebben gisteren op verschillende locaties een snelheidscontrole ingesteld. Het doel van de Aktie is de verkeersveiligheid in het gebied te vergroten. De politie schreef in 28 gevallen een bekeuring uit. Tussen 10.45 uur en 15.00 uur uur controleerde de politie het verkeer op de Hart van Brabantlaan
En de Spoorlaan. In totaal passeerde er 110 voertuigen het
controlepunt. In 22 gevallen werd de snelheid overschreden. Naast de snelheidsovertredingen ontvingen 6 bestuurders een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de autogordel en het rijden zonder rijbewijs.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-03-2009 11:10 | © Regio Midden en West Brabant |