Gemeente Vlieland

eerste editie muziekfestival Great Wide Open op Vlieland

Het Gebiedsplatform Waddeneilanden brengt aan Gedeputeerde Staten van Fryslân een positief advies uit over de subsidiëring van tien projecten. Deze zijn ingediend bij Plattelânsprojekten Waddeneilanden te Franeker. Eén van de projecten die in het kader van het Provinciaal Meerjarenprogramma (pMJP) kan rekenen op financiële steun is het project Great Wide Open op Vlieland.

Onder de naam Great Wide Open wordt in het eerste weekend van september een muziekfestival georganiseerd op Vlieland. Van vrijdag tot en met zondag zijn er overal op het eiland allerhande podiumkunsten te bewonderen. Een keur aan nationale en internationale bands, acteurs en artiesten geven samen meer dan 100 optredens. In het stichtingsbestuur zit naast Jan van der Veen van camping Stortemelk ook Oeroldirecteur Joop Mulder. Dit staat garant voor een spetterend en afwisselend festival. Tijdens het Oerol festival op Terschelling, dat wordt gehouden van 12 tot en met 21 juni, is er een preview van het programma op Vlieland.
De totale kosten van dit project bedragen 304.339. Het Gebiedsplatform Waddeneilanden adviseert Gedeputeerde Staten een bijdrage van 40.000 beschikbaar te stellen uit het pMJP, onderdeel POP. Opstartkosten kosten, productiekosten. Bijdraagt gebiedsdoelstellingen jongeren- en popcultuur en landschap als podium.