Gemeente Vlieland

Plattelânsprojekten Waddeneilanden vraagt om projecten

`Plattelânsprojekten` is een onderdeel van de Provincie Fryslân dat projecten verwerft die bijdragen aan de ontwikkeling van het Friese platteland. Zij werken hiervoor samen met gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties. De missie van Plattelânsprojekten is het 'werken aan een duurzaam maar dynamisch evenwicht tussen natuur, landbouw, landschap, cultuurhistorie en toerisme/MKB'

Het projectbureau Plattelânsprojekten Waddeneilanden is op zoek naar mensen en organisaties met goede ideeën die binnen bovenstaande missie passen. De projectideeën moeten passen binnen de volgende tien thema's: natuur, landbouw en visserij, water, milieu, landschap en cultuurhistorie, recreatie en toerisme, cultuur, zorg en welzijn en leefbaarheid.
Een greep uit de projecten die door Plattelânsprojekten op Vlieland gesubsidieerd zijn:

- Kwaliteitsimpuls Informatiecentrum De Noordwester
- Slauerhoffpad

- Herstructurering haven- en bedrijventerrein
- Renovatie Dorpsstraat
De projecten die bij het projectbureau Plattelânsprojekten worden aangeleverd voor subsidie, worden eerst voor advies door het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân voorgelegd aan een commissie, samengesteld uit vertegenwoordigers van de vier Friese Waddeneilanden. Namens de gemeente Vlieland hebben burgemeester Galama en de heren Bart Bisping en Arnold Kriesch zitting in deze adviescommissie.
Heeft u een plan of een projectidee dat past in bovengenoemde missie dan kunt u dit aanmelden bij het projectbureau Plattelânsprojekten Waddeneilanden. Zij kijken dan samen met u of het plan past in het beleid, voldoende omschreven is en wat de mogelijkheden zijn voor financiering. Ook onderzoeken zij of er mogelijkheden van samenwerking zijn met andere projecten. U krijgt hulp en advies, maar het blijft uw project en u besluit hoe u de zaken verder aanpakt. Maar u kunt uw plannen ook altijd eerst even doorspreken met de heren Bisping en/of Kriesch.

Wilt u meer informatie of heeft u een project wat u voor wilt leggen dan kunt u contact opnemen met de projectverwerver van Plattelânsprojekten Waddeneilanden:

- telefoonnummer 0517-380732

- e-mail g.w.dejong@fryslan.nl
Voor uitgebreidere informatie over Plattelânsprojekten kunt u ook een kijkje nemen op de website: www.plattelansprojekten.nl