Gemeente Zederik


Ouderen

Signalerend Huisbezoek 75+ weer van start.

Wordt u dit jaar 75 jaar?

Dan wordt u voor het eerst benaderd door één van vrijwilligers van de Stichting Welzijn voor het signalerend huisbezoek 75+.

Het signalerend huisbezoek 75+ is in 2003 van start gegaan in de gemeente Zederik, sindsdien zijn er een groot aantal senioren bezocht door vrijwilligers van de Stichting Welzijn. Iedereen van 75 jaar en ouder wordt, één keer in de drie jaar, persoonlijk aangeschreven over de mogelijkheid van een signalerend huisbezoek.

Knelpunten signaleren

Het doel van het signalerend huisbezoek is u te informeren over de verschillende voorzieningen en activiteiten voor senioren, maar ook om knelpunten te signaleren en daarop zo nodig actie te ondernemen. De speciaal daartoe opgeleide vrijwilligers brengen een bezoek bij u aan huis. Zij vullen samen met u een vragenlijst in, over uw gezondheid, uw woonsituatie, de zorg die u ontvangt, uw hulpbehoefte, regelingen m.b.t. financiën en uw welbevinden in het algemeen.

Als tijdens het gesprek blijkt dat u een bepaalde hulpvraag heeft, kan, indien gewenst, de Ouderenadviseur nadere informatie, advies of ondersteuning bieden. De ouderenadviseur heeft een brede kennis op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Zij geeft een onafhankelijk en deskundig advies. De grote hoeveelheid regelingen en voorzieningen maken het niet makkelijk een goede keus te maken. De regels veranderen voortdurend. De Ouderenadviseur kent de regels en mogelijkheden.

De bezoeken worden van tevoren schriftelijk aangekondigd. Indien u geen prijs stelt op bezoek, kunt u dit laten weten. Ook als u momenteel geen knelpunten ervaart, roepen wij op om toch deel te nemen aan het signalerend huisbezoek. De gemeente Zederik wil graag horen als het wel goed gaat! De uitkomsten gebruiken wij om voorzieningen in Zederik en omgeving aan te passen aan de behoeften van de 75-plussers en zijn vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk.