Gemeente Coevorden

Gemeente geeft appels aan wandelende kinderen

De kinderen die donderdag 19 maart langs het gemeentehuis liepen voor de actie `Wandelen voor Water' werden door de gemeente getrakteerd op een appel. De kinderen haalden met de actie EUR 25.555,10 op voor een toiletgebouw op een high school in AbiAdi, een plaats in het noorden van Ethiopië.

In het toiletgebouw komen 24 toiletten en een handwasplaats. Het afvalwater wordt gebruikt voor vier tuinen waar groente wordt verbouwd. De school telt 4000 leerlingen en 86 leerkrachten die straks gebruik kunnen maken van het toiletgebouw. De aanleg van het toiletgebouw is een project van Elly van 't Hul, een voormalige docente van De Nieuwe Veste.

6 liter water

Met de appels wilde de gemeente de kinderen een hart onder de riem steken. De kinderen liepen namelijk 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak. Kinderen uit Ethiopië moeten soms dezelfde afstand of nog meer afleggen om water te halen. In totaal deden 625 kinderen uit groep 7 en 8 van scholen uit Coevorden, Dalen, Dalerveen, Schoonebeek, Emlichheim en Neuenhaus mee. De actie `Wandelen voor Water' was een initiatief van Stichting Msele en Rotary Club Uelsen Coevorden.