Ministerie van Defensie

Base-X genomineerd voor SpinAwards

20 maart 2009, 12.18 uur

De virtuele vliegbasis van de luchtmacht Base-X is twee keer genomineerd voor de SpinAwards. De SpinAwards zijn de Nederlandse jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. Het doel van de Stichting SpinAwards is het stimuleren van creativiteit en daardoor effectiviteit in uiteenlopende vormen van interactieve communicatie. Foto: ARA/Koninklijke Luchtmacht

De prijsuitreiking is op donderdag 2 april. De Koninklijke Luchtmacht is genomineerd in de categorie Beste design en Beste online campagne.

Tijdens het ontwerp van Base-X is goed gekeken naar toonaangevende computerspellen. De kleuren, de sfeer, de omgeving; ze zijn allemaal op elkaar afgestemd. Door met je muis te navigeren en te klikken, kun je de wereld van de luchtmacht betreden. Klik op een toestel en je kunt in de cockpit kijken, klik op één van de spellen en je kunt ervaren hoe het is om luchtgevechtsleider te zijn.

Om de bezoeker een nog uitgebreider beeld van de luchtmacht te geven, wordt op dit moment de laatste hand gelegd op een uitbreiding van Base-X. Dankzij meer functies, spellen en 3D modellen kan de bezoeker binnenkort nog meer van de luchtmacht beleven.

Base-X is te bezoeken via www.luchtmachtbase-X.nl