Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Chemie en energie (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

20 maart 2009, Utrecht

------

CNV BedrijvenBond ondersteunt protest ondernemingsraad

"Shell moet bonussen aan managers meteen terugdraaien"

Shell moet de bonussen aan managers direct terugdraaien. Het voornemen om duizenden topmanagers te belonen met een bonus, is bij de CNV BedrijvenBond zeer slecht gevallen. De bond sluit zich aan bij de harde kritiek die de centrale ondernemingsraad hierover heeft geuit.

"Dit is wel een heel slecht moment om bonussen uit te delen", reageert Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond. "Shell zou in deze tijd leiderschap moeten tonen. Managers hebben een voorbeeldfunctie en zouden zelf moeten zeggen: 'laat die bonus nu maar even zitten'. Shell kan het geld van de bonussen bijvoorbeeld veel beter steken in oplossingen voor duurzaamheid. En in de werkgelegenheid, ook in de regio. Een grote werkgever als Shell heeft hierin ook een grote verantwoordelijkheid."

Stop de bonus, investeer in mensen!

Wat de werknemers extra steekt, is dat de managers een bonus krijgen, terwijl de daaraan gekoppelde doelstellingen voor het tweede achtereenvolgende jaar niet zijn gehaald. "Dus van een bonus kan geen sprake zijn. En al helemaal niet in een tijd dat van iedereen, ook binnen Shell, soberheid wordt geëist", vindt Jongejan. Hij roept de werknemers op om een e-mail te sturen aan topman Jeroen van de Veer, met als onderwerp: 'Stop de bonus, investeer in mensen!'


- - -