Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 20 maart 2009

Politie Twente houdt twee verdachten aan van schietpartij

Hengelo

Twee 19-jarige mannen uit Almelo zijn vanochtend aangehouden. Een vuurwapen met munitie werd in beslag genomen.

Op vrijdag 20 maart 2009 omstreeks 4.07 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er geschoten werd op de Willemstraat in Hengelo. De gealarmeerde agenten kregen van een 34-jarige getuige een doorgeladen vuurwapen overhandigd. Meteen daarna hielden zij twee 19-jarige mannen uit Almelo aan. De mannen zijn opgesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie stelde meteen een sporenonderzoek in en zette hierbij diverse straten, waaronder de Willemstraat, Marktstraat en Langestraat, tot 9.00 uur met lint af. Hier werd gezocht naar de hulzen van de afgeschoten munitie en gekeken waar de kogels waren ingeslagen. Door getuigen werden meerde schoten gehoord. Niemand raakte bij deze schietpartij gewond.

De politie is momenteel volop bezig met het opnemen van diverse verklaringen en aangiften. De mogelijke aanleiding van de schietpartij is een conflict geweest in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (09-031733)

Politie houdt opnieuw Hengeloër aan voor mensensmokkel Hengelo
Opnieuw heeft de politie een verdachte aangehouden in een omvangrijke mensensmokkelzaak. De zaak werd onderzocht door meerdere internationale opsporingsinstanties. Vanmorgen, vrijdag 20 maart 2009 om 9.00 uur, werd een 28-jarige man uit Hengelo aangehouden. Tijdens de huiszoeking op dinsdag 10 maart 2009, werd in zijn woning valse reisdocumenten en paspoort aangetroffen. De man wordt verdacht van betrokkenheid in een tiental mensensmokkelzaken.

Eerder werd in deze zaak een 24-jarige man uit Hengelo aangehouden. Deze man zit nog steeds vast. De politie Twente kwam deze verdachte op het spoor dankzij diverse recherche onderzoeken en door samenwerking met meerdere internationale instanties. Diverse autoriteiten van meerdere landen waaronder; Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Mexico, Canada, Jordani, Australië en Portugal, werkten mee aan het onderzoek. Naar deze landen werden ook mensen gesmokkeld. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. (08-087871)

Grote verkeerscontrole
Almelo
De politie Twente hield een grote multidisciplinaire verkeerscontrole in Almelo om de verkeersveiligheid te vergroten.

Op donderdag 19 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur heeft de Politie Twente aan Twentepoort Oost een grote verkeerscontrole gehouden. Er werd onder andere samengewerkt met onder andere de Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor het wegverkeer, Rijkswaterstaat en het KLPD. Twee scanauto's stonden opgesteld aan de A35 aan beide zijden van snelweg. In totaal werden 9930 voertuigen gescand wat 153 hits opleverden. Uiteindelijk werd er E 1.400,00 aan openstaande boetes geïnd.

Bij de controleplaats aan de Twentepoort Oost werden 120 voertuigen gecontroleerd. Er werden 56 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere; lekke uitlaten, gladde banden, geen of verlopen APK, kapotte remlichten, niet handsfree bellen, overbelading, verlopen of het niet tonen van het rijbewijs, onjuiste losbreekreminrichting en hulpkoppeling, onjuist gebruik maken van de vluchtstrook, te brede lading, kentekenplaat niet zichtbaar etc.

De Douane trof rode diesel aan en heeft twee keer naheffing opgelegd in verband met de eisen van een grijs kenteken. Ook werd een bestuurder bekeurd voor het misbruik maken van een handelaarskenteken. De Belasting heeft in totaal beslag gelegd op E 673.696,00 en ter plaatse E 16.589,00 geïnd. Er werden in totaal zes voertuigen in beslag genomen en weggesleept. Op 40 voertuigen is beslag gelegd.

De Politie Twente wil met deze verkeerscontrole de verkeersveiligheid vergroten. Tevens maken de samenwerkende instanties gebruik van elkaars bevoegdheden voor het optimale resultaat tijdens de controle. In totaal werkten 55 personen mee aan deze handhavingactie.

(09-031579)

tel. 053-4555588


---- --