Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt berovingen

Vijf aanhoudingen

Nijmegen, 20-03-2009 o Woensdagavond en donderdagavond vonden zijn vrouwen beroofd in de wijk Zwanenveld en Tolhuis. Bij de beroving in de Tolhuis kon enige tijd later een verdachte worden aangehouden. De politie heeft deze en andere berovingen in onderzoek en inmiddels vijf verdachten aangehouden.

Beroving Zwanenveld

Woensdagavond rond 22.00 uur moest een 41-jarige Nijmeegse onder bedreiging van een vuurwapen haar pinpas en pincode afgeven. De vrouw liep die avond in de Zwanenveld 55e straat, toen ineens een jongen naar haar toe kwam rennen en ze onder bedreiging van een vuurwapen haar pinpas en pincode moest afgeven. Toen de vrouw in eerste instantie haar pincode niet gaf, sloeg de jongen haar met het vuurwapen. Nadat de vrouw haar pincode had gegeven, ging de jongen ervandoor in de richting van het winkelcentrum. De vrouw alarmeerde direct de politie. De technische recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Tevens werd een speurhond ingezet.

Beroving Tolhuis

Donderdagavond rond 22.15 uur liep een 24-jarige Nijmeegse naar haar auto die op de Tolhuis 73ste straat stond geparkeerd. Toen zij in haar auto zat, werd er op haar raam geklopt door een man. Hij bedreigde haar met een vuurwapen en zij moest haar telefoon afgeven. Vervolgens liep hij weg. De vrouw lette goed op de dader tijdens de overval en kon een duidelijk signalement geven. Op basis hiervan kon een 30-jarige verdachte uit Arnhem worden aangehouden. Hij is vastgezet op het politiebureau en wordt nog gehoord.

Onderzoek berovingen

De afgelopen maanden vinden er meerdere berovingen plaats in de omgeving van Dukenburg en Lindenholt. De districtrecherche van Nijmegen heeft de berovingen in onderzoek en bekijkt of er een verband bestaat. De afgelopen weken werden vier jonge mannen, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar en allemaal uit Nijmegen, aangehouden. Twee verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten, van 14 en 15 jaar, zitten nog vast. De betrokkenheid van alle vier de verdachten en de verdachte die gisteren is aangehouden, wordt nog nader onderzocht.

Getuigenoproep

De politie roept mensen die meer kunnen vertellen over de berovingen op zich te melden bij de politie in Nijmegen op telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook als u mogelijk verdachte situaties heeft gezien. Ook wanneer u denkt dat iets niet van belang is, kan het ons wellicht verder helpen in het onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Preventietips

Mocht het onverhoopt gebeuren dat u wordt beroofd, houd dan rekening met onderstaande tips:

R= Rustig blijven (overvallers komen niet voor u maar voor het geld)

A= Aanvaarden van de situatie

A= Afgifte van geld (werk niet tegen)

K= Kijken (een goed signalement vergroot de kans op aanhouding van de daders)

Bel na een beroving zo snel mogelijk 112. Hoe sneller een onderzoek begint, hoe groter de kans dat de daders gepakt worden.

(11)

Laatst gewijzigd 20-03-2009 12:30 | © Regio Gelderland-Zuid |