Gemeente Vlieland

Gemeenteraad wijst nieuwe trouwlocaties aan

Klik hier voor vergroting.

podium vlieland.jpg

De gemeenteraad van Vlieland heeft in zijn vergadering van 9 maart jongstleden Podium Vlieland en de kerk van de protestantse gemeente Vlieland aangewezen als trouwlocaties. Daarmee komt het aantal trouwlocaties inclusief de raadszaal van het gemeentehuis op 7 te liggen.

Er was bij aanstaande bruidsparen al jaren behoefte om te kunnen trouwen in de kerk. Zowel het gemeentebestuur als het bestuur van de kerk wilden hier tot voor kort echter geen medewerking aan verlenen. Daar is nu dus verandering in gekomen. Behalve dat de kerk een mooi en historisch gebouw is midden in het Dorp Vlieland zal het ook meteen de grootste trouwlocatie zijn en verreweg de meeste gasten kunnen herbergen. Want hoewel er al in 5 verschillende locaties getrouwd kon worden waren dit, met uitzondering van de raadszaal in het gemeentehuis, stuk voor stuk allemaal relatief kleine locaties. De behoefte aan grotere locaties bleef daarom bestaan. Met de aanwijzing van de kerk is hier nu verandering gekomen. Podium Vlieland is de andere nieuwe locatie. Podium Vlieland is een relatief nieuw fenomeen op Vlieland. Een luxe bioscoop annex theater met ruimte voor 58 gasten. Niet alleen bedoeld voor het vertonen van films maar ook geschikt voor allerlei andere activiteiten waaronder binnenkort ook voor het voltrekken van huwelijken.

Bijzonder is dat de foyer van podium Vlieland ingericht is als ijssalon.

Leges

De gemeente streeft ernaar om met ingang van 2010 de gemeentelijke leges voor alle locaties gelijk te trekken. De extra kosten voor het gebruik van een locatie zullen dan in rekening worden gebracht door eigenaar, exploitant, beheerder van de bijzondere locatie.

De gemeentelijke leges voor kerk en podium Vlieland zullen voor 2009 voor de maandag tot en met de donderdag 180 bedragen en voor de zaterdag 410.

Binnenkort zal op deze site uitgebreide informatie terug te vinden zijn over beide locaties.