Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 20-03-2009

Grote scootercontrole

AMERSFOORT/LEUSDEN De politie heeft op donderdag 19 maart op drie verschillende locaties grootscheepse scootercontroles uitgevoerd. Twee in Amersfoort en één in Leusden.

In Leusden werden ter hoogte van de Bavoortseweg tussen 13.30 uur en 16.00 uur in totaal 42 scooters gecontroleerd. Zestien berijders kregen een bekeuring. Drie personen moesten de uitlaat van hun scooters achterlaten en één bestuurder bleek te rijden met een gemanipuleerde begrenzer. Ook die werd door de politie gedemonteerd en met een bekeuring op zak mocht deze bestuurder weer gaan.

In Amersfoort werd ter hoogte van de Van Randwijcklaan gecontroleerd tussen 16.15 uur en 18.15 uur. Tussen 19.00 uur 21.00 uur werden scooterrijders gecontroleerd ter hoogte van de Van Asch van Wijckstraat. In totaal zijn op die locaties 66 scooters gecontroleerd en werden er veertig bekeuringen uitgedeeld. Twee uitlaten werden gedemonteerd en één scooter werd inbeslaggenomen.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Op donderdag 19 maart heeft de politie op de Heiligenbergerweg tussen 19.25 uur en 21.30 uur 254 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Eén bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en blies op het bureau 240 ug/l.

LEUSDEN Ook in Leusden is op donderdag 19 maart op diverse locaties gecontroleerd op alcoholgebruik bij automobilisten. De controles vonden plaats tussen 15.00 uur en 21.30 uur op de Bavoortseweg, de provinciale weg N227, de Spieghelweg en de Van Asch van Wijckstraat. In totaal moesten 362 bestuurders blazen. Een beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en blies na aanhouding 190 ug/l.

Poging tot inbraak

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 19 maart een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden die wordt verdacht van (poging tot) inbraak.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat vier jongens rond de zestien jaar aan het inbreken zouden zijn in een pand aan de Bazelstraat. De politie was snel ter plaatse. Agenten zagen ter hoogte van de Brammenstraat vier jongens die voldeden aan de opgegeven beschrijving. Bij het zien van de agenten, gingen de jongens vrijwel direct op de loop. Eén verdachte, de 14-jarige Amersfoorter, kon door een agent aangehouden worden. De jongen bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal met geweld

AMERSFOORT Een meisje van dertien uit Amersfoort is op donderdag 19 maart beroofd van haar fiets.

Toen de 13-jarige rond 15.00 uur van school naar huis fietste zag zij ter hoogte van de Plotterweg twee andere meisjes staan. Toen zij de twee passeerde greep één van hen de bagagedrager van de fiets vast en kreeg ze een duw van het andere meisje. Daardoor viel het slachtoffer op de grond. De twee onbekende meisjes gingen er vervolgens op de fiets van het slachtoffer vandoor.

Heeft u informatie over deze beroving? Neemt u dan contact op met de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer: 0900 8844.

Aanrijding met letsel

LEUSDEN Op donderdag 19 maart is een 17-jarige bromfietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist.

Het 17-jarige meisje uit Amersfoort reed omstreeks 16.30 uur op de Arnhemseweg over het fietspad, komende uit de richting van Amersfoort in de richting van Leusden. Op de kruising met de Ruitenbeeklaan wilde zij rechtdoor maar kreeg daarbij geen voorrang van een 48-jarige automobilist uit Almere. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij het 17-jarige meisje gewond raakte. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de 48-jarige bestuurder van de personenauto laten blazen, maar deze bleek niet teveel gedronken te hebben. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

AMERSFOORT Een 3-jarig jongentje uit Amersfoort is donderdag 19 maart gewond geraakt toen hij aangereden werd door een 59-jarige fietsster, eveneens uit Amersfoort.

Rond 13.00 uur liep de 3-jarige jongen samen met zijn 35-jarige moeder door de Meridiaantunnel in Amersfoort. Opeens rent de jongen het naastgelegen fietspad op. Hij komt daarbij in botsing met de 59-jarige fietsster uit Amersfoort die ten val komt. De jongen loopt een hoofdwond op, de fietsster houdt aan haar val een forse snee in haar knie over. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis en mochten na enige tijd weer naar huis.