Ministerraad


Benoeming voorzitter Raad voor het Openbaar Bestuur

Persbericht | 20-03-2009

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om de heer drs. J. Wallage (62) voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur (ROB). De benoeming gaat in op 1 juli 2009 en geldt voor een periode van vier jaar.

Jacques Wallage heeft sociologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna was hij onder meer fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Groningen, wethouder in Groningen, lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris bij twee ministeries, OCW en SZW. Hij was ook fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer en daarna, vanaf 1998, burgemeester van Groningen. Verder is hij onder meer voorzitter van de Nationale Reisopera, vice-voorzitter van het Oranjefonds, voorzitter van het Comité van Advies Academie voor Overheidscommunicatie en voorzitter van de raad van toezicht van het cultuurparticipatiefonds.

Op 30 juni 2009 loopt de zittingstermijn af van de huidige voorzitter van de ROB, prof. dr. J. van Kemenade. Het voorzitterschap van de ROB is een part time functie.