Nieuwe Algemeen Secretaris van H.M. de Koningin/nieuwe Particulier Secretarissen van de Prins van Oranje en Prinses Màxima

Nieuwe Algemeen Secretaris van H.M. de Koningin/nieuwe Particulier Secretarissen van H.H.K.K.H.H. de Prins van Oranje en Prinses Màxima der Nederlanden

Hare Majesteit de Koningin heeft het voornemen om met ingang van 1 augustus 2009 mr. J.W. Leeuwenburg te benoemen tot haar Algemeen Secretaris.

De heer Leeuwenburg zal mr.drs. C.H.A. Hogewoning opvolgen, die is benoemd tot Harer Majesteits ambassadeur te Damascus (Syrië).

Mr. J.W. (Jaap) Leeuwenburg (23 juni 1949) studeerde staats- en bestuursrecht te Amsterdam. Sinds augustus 1995 is hij werkzaam als Particulier Secretaris van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en sedert september 2002 ook van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima. Tot 1995 bekleedde hij verschillende functies bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De heer Leeuwenburg is gehuwd en heeft twee kinderen.

Het voornemen bestaat drs. J.A. (Joost) Klarenbeek te benoemen tot opvolger van de heer Leeuwenburg. De heer Klarenbeek (19 juli 1968) is thans werkzaam te Brussel op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie. Hij studeerde geschiedenis in Utrecht en Parijs en trad in 1994 in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij onder meer werkzaam was bij de Directies Veiligheidsbeleid en Europese Integratie en op ambassades te Londen en Zagreb.

De heer Klarenbeek is gehuwd en heeft twee kinderen.

De adjunct Particulier Secretaris van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Màxima, mevrouw drs. Y. van Eechoud, zal deze zomer eveneens terugkeren naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het voornemen bestaat om mevrouw mr.dr. B.G. (Bahia) Tahzib-Lie te benoemen als haar opvolger. Mevrouw Tahzib (14 september 1966) studeerde Nederlands recht en internationaal recht in Utrecht en de Verenigde Staten en werkte als jurist bij de Raad van State en Vluchtelingenwerk Nederland voordat zij haar loopbaan begon bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 2001 tot 2003 was zij persoonlijk adviseur van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet voor het internationale Rode Kruis. Thans is zij werkzaam op de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie te Brussel.

Mevrouw Tahzib is gehuwd en heeft twee kinderen.

Rijksvoorlichtingsdienst

20 maart 2009 / 13.20 uur / nr. 60

Categorieën: Overig

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst / Koninklijk Huis