Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 20-03-2009

Oplettende getuige filmt verdachte situatie en schakelt de politie in

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren drie Oosterhoutse minderjarigen van 13 en 16 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een diefstal van een quad. De politie kwam ze mede op het spoor door de hulp van een oplettende getuige. Ten behoeve van het onderzoek zijn ze op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten stelden gisterochtend rond 10.00 uur in de omgeving van de Heinsiusstraat een onderzoek in, na een ontvangen melding van een verdachte situatie. Drie jongens droegen zich verdacht bij een quad. De politie trof ter plaatse de quad niet meer aan. Tijdens de
zoektocht hoorden de agenten dat bij een tankstation aan de
Tilburgseweg drie jongeren enkele flessen gevuld hadden met brandstof. Een oplettende getuige vond dit verdachte, filmde het drietal met zijn GSM en meldde dit de politie. Bij het zien van de beelden herkenden de agenten ambtshalve het drietal. De agenten informeerden de zoekende collega's die korte tijd later de quad aantroffen in het park bij de Slotlaan. Het lukte de politie op dat moment één verdachte aan te houden. De aanhouding van de overige twee volgde korte tijd later.

Minderjarige mishandelt medewerker school

OOSTERHOUT - DE politie heeft gistermiddag rond 15.45 uur op het politiebureau aan het Europark een 15-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 49-jarige medewerker van een school aan de Kruidenlaan te hebben mishandeld. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer sprak de jongen aan die onbevoegd over het
schoolterrein fietste. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarop de jongen een dreigende houding aan nam in de richting van de medewerker. Na hem nogmaals gevraagd te hebben het terrein te verlaten sloeg de verdacht het slachtoffer op de borst.

Politie onderzoek beroving Eindhovenaar

DONGEN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gistermiddag plaats gevonden heeft in de Eindsestraat. Het slachtoffer, een34-jarige man uit eindhoven deed aangifte.

Het slachtoffer parkeerde zijn auto in de Eindsestraat op het terrein van een kwekerij. Nadat hij uitgestapt was werd hij aangesproken door vier onbekende mannen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer op de grond geduwd werd. De verdachten sloegen en schopten de man, pakten zijn GSM en autosleutels af en vertrokken.

Rotterdammer gewond bij verkeersongeval

LAGE ZWALUWE - bij een verkeersongeval vanmorgen op de
Binnenmoerdijksebaan raakte een 46-jarige automobilist uit Rotterdam gewond. Hij is met hoofd- en heupletsel overgebracht naar ziekenhuis Molengracht in Breda.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een auto over de
Binnenmoerdijksebaan in de richting van het dorp. Vanuit
tegemoetkomende richting naderde hem een shovel die bestuurd werd door een 45-jarige man. Tijdens het passeren raakten beide voertuigen met elkaar in botsing waarbij het slachtoffer letsel opliep. De man is onder spoedbegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Ten behoeve van het technische onderzoek ter plaatse werd de omgeving afgezet. Rond 10.00 uur werd de weg voor het verkeer vrijgegeven.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-03-2009 13:22 | © Regio Midden en West Brabant |