Gemeente Lansingerland

SelectaDNA bord gemonteerd bij Melanchton De Kring selecta.

9 februari jl. kregen scholen in Lansingerland een SelectaDNA kit overhandigd van burgemeester Ewald van Vliet en wethouder Werner ten Kate.

Afgelopen donderdag monteerde wethouder Ten Kate het bord eigenhandig op de muur van het Melanchton College De Kring aan de Rembrandtlaan 38 in Bleiswijk.

SelectaDNA is een procédé waarmee alle mobiele elementen zoals laptops, printers, mobiele telefoons, TVs, recorders e.d. met een persoonlijke code gemerkt kunnen worden. De vloeistof wordt aangeleverd in kits waarmee ca. 50 stuks voorwerpen kunnen worden gemerkt. SelectaDNA bevat als belangrijkste component synthetisch DNA. Criminelen lopen hierdoor een groter risico te worden gepakt doordat DNA sporen van de plaats delict worden meegenomen die later door de politie kunnen worden aangetroffen en een sterk ondersteunend bewijsmateriaal opleveren.

Alle scholen binnen Lansingerland, zowel basisscholen als de scholen voor Voortgezet Onderwijs hebben de SelectaDNA kit uitgereikt gekregen. Om de preventieve werking te maximaliseren is op de scholen met aanduidingsborden duidelijk aangegeven dat de school SelectaDNA heeft toegepast. Op Melanchton De Kring is dat na afgelopen donderdag ook een feit.

De overhandiging van de kits aan de scholen is mede een aftrap van het Veilig op School (VOS)- overleg dat onlangs is gestart in Lansingerland. Bij deze overleggen zijn de middelbare scholen in Lansingerland, de gemeente en de politie betrokken. Tijdens deze overleggen wordt bekeken hoe de veiligheid op en rond de scholen vormgegeven kan worden. Er zijn plannen om dit VOS-overleg ook met de basisscholen te starten.