FloraHolland


Samenwerking FloraHolland en FFP in Fair Trade-concept

FLORAHOLLAND, 20 maart 2009 (persbericht) - Consumenten voelen zich steeds meer verantwoordelijk voor het behoud van onze planeet. De vraag naar groen, gezond, sociaal en eerlijk neemt toe. Een aantal consumenten wil daarom graag weten wat de herkomst is van bloemen en planten, en hoe sociaal en milieuverantwoordelijk deze zijn geproduceerd. FloraHolland speelt in op deze vraag naar herkenbaarheid en brengt samen met FFP (Fair Flowers Fair Plants) het FloraHolland Fair Trade-concept op de markt.

FFP-producten vormen de top van het bloemensegment, afkomstig van kwekerijen die sociaal en milieuverantwoord produceren. De kwekerijen die voor het Fair Trade-concept FFP-bloemen en -planten telen, moeten voldoen aan deze hoge eisen. Met onafhankelijke controles wordt vastgesteld of de kwekerijen zich houden aan de normen die gelden voor de FFP-certificeringen, ICC (International Code of Conduct) en MPS-A. Daarmee onderscheiden ze zich van de overige telers, die voldoen aan de meer algemene normen. Het Fair Trade-concept sluit goed aan bij de behoefte aan maatschappelijke verantwoorde producten en de trends `groen' en `duurzaam leven'. Met het Fair Trade-verpakkingsconcept worden de groene en eerlijke producten met FFP-label duidelijk herkenbaar en zichtbaar aan de consument gepresenteerd. Bij de ontwikkeling van het concept is gekozen voor een aansprekende vormgeving. Ook is rekening gehouden met het brede en internationaal geproduceerde assortiment bloemen en planten, dat onder het FFP-label wordt aangeboden.

Voor meer informatie over het Fair Trade-concept en de samenwerking tussen FloraHolland en FFP kan contact worden opgenomen met Regina Dinkla van FFP via T 0174 61 57 13 of met Bjorn Bierman van FloraHolland via T 0297 392763.