Gemeente Schiedam


Maart 2009

Nieuw licht op Nieuwland door leerlingen Schravenlant

18 maart 2009

Dertien leerlingen van de Openbare Scholengemeenschap Schravenlant hebben een tentoonstelling over de wijk Nieuwland gemaakt. De titel van de expositie is Nieuw licht op Nieuwland. Ze maakten de tentoonstelling in het kader van een vierdaagse maatschappelijke stage bij het Gemeentearchief Schiedam. Bij het samenstellen van de tentoonstelling hebben de leerlingen van 4A kennisgemaakt met het werken in een archief.

Deelonderwerpen die aan bod komen op de expositie zijn het ontwerp van de nieuwbouwwijk Nieuwland door architect Horváth in de jaren 1950, archeologische vondsten in de wijk, de geschiedenis van scholengemeenschap Schravenlant, de achteruitgang van de buurt in de jaren 1970 tot en met 1990 en de door minister Vogelaar beloofde prachtwijk.

De leerlingen van klas 4A: Annelies Pennock, Kuba Chlipalski, Lisa Verver, Marjolijn Gunst, Mark Scholten, Lara Jansen, Julian Loef, Bart Markus, Luuk de Boer, Simon Pasveer, Annelies van Leeuwe en Tijana Vojnovic.

Voor de mensen uit Nieuwland en voor de mensen die geïnteresseerd zijn in deze wijk is dit een prachttentoonstelling. Je krijgt een hele nieuwe kijk op Nieuwland!
Woensdag 18 maart zal wethouder Yorick Haan van Schiedam de tentoonstelling in de Stadswinkel aan het Stadserf openen. De door leerlingen samengestelde tentoonstelling is te bezichtigen van woensdag 18 maart tot en met vrijdag 17 april 2009.

De Stadswinkel, te vinden op de begane grond van de nieuwbouw van het Stadskantoor, is geopend op maandag van 12.00 - 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op donderdag van 8.00 - 20.00 uur.

Het Gemeentearchief Schiedam is iedere werkdag geopend van 9 tot 17 uur en gevestigd op de derde verdieping van de nieuwbouw van het Stadskantoor, Stadserf 1. Bezoek ook de webstek archief.schiedam.nl.

Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.