De Haagse Hogeschool

Maximimale mogelijkheden voor deeltijdstudenten Bedrijfseconomie De Haagse Hogeschool

De kredietcrisis leert ons dat bedrijfseconomen steeds noodzakelijker worden voor het bedrijfsleven. Er is dringend behoefte aan personeel dat in staat is om de bedrijfsvoering nog efficiënter en duurzamer te maken. Om aan deze vraag te voldoen, maakt de Academie voor Accounting & Financial Management van De Haagse Hogeschool de instroom voor deeltijdstudenten Bedrijfseconomie nog toegankelijker.

Zo hoeven deeltijdstudenten die instromen vanaf volgend studiejaar niet meer op verschillende avonden naar school, maar wordt het lesprogramma zoveel mogelijk geconcentreerd op één middag en avond per week. De opleiding maakt optimaal gebruik van kennis en ervaring die studenten eerder hebben opgedaan. Daartoe worden âevc-trajectenâ (=eerder verworven competenties) gestart om vrijstellingen te kunnen geven voor deze kennis en ervaring en wordt het onderwijsprogramma op verschillende punten vernieuwd om in te kunnen spelen op deze kennis. In het eerste jaar worden hogere eisen gesteld en zal er nog meer geïnvesteerd worden in begeleiding zodat studenten beter in staat zijn binnen de gestelde tijd of versneld af te studeren.

Een andere maatregel om tegemoet te komen aan de toenemende vraag is een nieuw verkort traject waarin studenten met een afgerond vwo-diploma en excellente studenten binnen drie jaar af kunnen studeren. Voor studenten met een mbo-diploma administrateur met de hbo-doorstroommodules biedt de opleiding Bedrijfseconomie de mogelijkheid tot studieverkorting van een half jaar.

Bovendien is er een samenwerking met Manpower gevonden in een uniek concept: Leren en Werken Economie. Manpower betaalt de deeltijdstudie en de student gaat via een detacheringscontract werken bij een van de vele opdrachtgevers in een baan die past bij de studie. Scholieren (havo, vwo of mbo 4) of hbo-studenten die willen overstappen, kunnen kiezen uit twee opleidingen: Bedrijfseconomie of Commerciële Economie.

Bedrijfseconomie aan De Haagse Hogeschool staat bekend als een goede opleiding. In de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 wordt de keuze voor deze opleiding geadviseerd.