Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 17 maart 2009

Structuurvisie
Het college heeft aan het bureau BRO opdracht verstrekt voor het opstellen van een ontwerpstructuurvisie met toetsingscriteria en voor het procesmanagement.

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Julianastraat 66, Diessen Het college stelt voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Julianastraat 66 in Diessen. Een voorbereidingsbesluit is nodig om mee te kunnen werken aan een verzoek om de functie van een gedeelte van het bestaande kantoor te wijzigen in seniorenwoning.

Uit eerdere collegevergaderingen

Verzoeken Belangen Orgaan Biest-Houtakker
Het Belangenorgaan Biest-Houtakker (BOB) heeft een verzoek ingediend om 23 verharde extra parkeerplaatsen aan te leggen langs het semiverharde pad bij sportpark De Stevort en om verkeersdrempels te leggen ter hoogte van sportkantine en gebouw De Gemeynt. Ook is gevraagd de situatie met betrekking tot de verlichting te wijzigen. het verzoek voldoet niet aan de normen die normaliter gehanteerd worden om het aantal parkeerplaatsen te berekenen. Daaruit blijkt namelijk dat er slechts 11 parkeerplaatsen extra noodzakelijk zijn. Het college komt - op advies van een meerderheid van de commissie Openbare werken en Milieu - toch tegemoet aan die wens maar besluit daarbij tot het onderstaande compromis.
Op voorwaarde dat de raad bereid is de benodigde financiële middelen beschikbaar te stellen, stelt het college nu voor: ⢠de Gemeintesdijk te verharden met graskanttegels (voor een bedrag van ⬠25.000,00) en er één verkeersdrempel (⬠3.500,00) in te leggen;
⢠ermee in te stemmen dat het BOB voor een geraamd bedrag van ⬠2.5000,00 een aantal werkzaamheden uitvoert in eigen beheer en voor eigen rekening;
⢠de kosten van ⬠26.000,00 te dekken uit de post âonvoorziene uitgaven 2009â, en
⢠de detaillering van het plan uit te werken in overleg met het BOB. Het verzoek voor de openbare verlichting wordt dit jaar meegenomen in de besteding van het knelpuntenbudget voor openbare verlichting.