Politie Brabant Zuid-Oost

Bloemen als dank voor hulp bij aanhouding overvallers

Deurne, 20-03-2009 o Afdelingschef Ger Verhoeven van de politie Gemert-Bakel en Laarbeek schonk vrijdag 20 maart de 71-jarige mevrouw Van den Heuvel uit Bakel een bos bloemen; dit als dank voor haar hulp bij het aanhouden van twee overvallers op 10 maart jl. Zij vindt het zelf niet zo bijzonder en zegt dat burgers vaker hulp moeten bieden als het kan.

Lift

De Bakelse zag agenten achter twee overvallers rennen. Omdat de afstand tussen de collega's en daders groot was, zwaaide ze met haar autosleutels. Met dit gebaar bood zij een van de collega's spontaan een lift aan met haar auto. Dankzij haar optreden konden de twee daders uit Deurne van 17 en 18 jaar alsnog met de auto worden ingehaald en op de Viltstraat in de kraag worden gegrepen.

Supermarkt Op dinsdag 10 maart werd 's ochtends in Deurne een supermarkt aan de Zeilbergstraat door drie daders overvallen. Ze bedreigden daarbij een caissière met een wapen. Na een greep uit de kassa verdwenen ze met de geldbuit richting Griendsven. De derde dader, een 18-jarige Eindhovenaar, werd op het overschot opgepakt.

Afdelingschef Ger Verhoeven overhandigd de bos bloemen