Senternovem

20-03-2009 | Actualisatie HUM Wbb en Handreiking Wbb

Sinds bovengenoemde publicaties verschenen zijn is er (wederom) het nodige veranderd. Zowel op het gebied van regelgeving voor bodembeheer en bescherming en daaraan verwante regelgeving (Besluit bodemkwaliteit en afvalstoffen) als onder meer in de samenwerking tussen handhavingspartners. Ook de HUM Bbk is inmiddels gereed.

Daarom zullen de documenten in de loop van 2009 door SIKB worden geactualiseerd. Dat gaat uiteraard in nauw overleg met alle betrokken organisaties, maar vooral ook met u, als gebruiker van de Handreiking en de HUM Wbb.

Wellicht heeft u als toezichthouder / handhaver naar aanleiding van uw praktijkervaringen suggesties tot aanvulling of wijziging van de Handreiking en de HUM Wbb. Die suggesties zijn van groot belang bij de actualisatie van de documenten. Het motto is immers: voor en door toezichthouders / handhavers.

SIKB nodigt u daarom van harte uit uw opmerkingen door te geven. Op bijgevoegd formulier kunt u uw ervaringen kwijt. U kunt dat (hand geschreven) inleveren op één van de 7 Regionale Bodemdagen Ketenhandhaving in het voorjaar van 2009. Uiteraard mag u ook uw commentaar leveren per e-mail of via het formulier op de website van SIKB.