Politie Zuid-Holland-Zuid

20/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-03-2009 o Persberichten district I

VERDACHTE KRIJGT TIJDELIJK HUISVEBOD
(vervolgbericht 19 maart j.l.)
DORDRECHT Aan een 37-jarige man uit Dordrecht is op donderdag 19 maart een tijdelijk huisverbod uitgereikt na een incident een dag eerder. De man werd op woensdagavond 18 maart door de politie aangehouden op de Eikenlaan. Een voorbijgangster meldde de politie dat een stel al ruziënd op straat liep en een en ander zou aan het escaleren zijn. De politie nam poolshoogte en hield de 37-jarige man aan. Zijn vriendin deed aangifte tegen hem wegens mishandeling. Hij zou haar geslagen en geschopt hebben. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

GEEN VERGUNNING
DORDRECHT Een 34-jarige Roemeense vrouw (woonplaats onbekend) is donderdag-morgen 19 maart door de politie aangehouden. Ze stond op het P.A. de Kokplein straatkranten te verkopen zonder de benodigde vergunning. Hierop werd ze meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Na verhoor is de vrouw later op de dag heengezonden.

OMGEVALLEN MET SCOOTMOBIEL
DORDRECHT Een 51-jarige vrouw uit Dordrecht is op donderdagmiddag 19 maart door de politie aangehouden op de Zuidendijk. De vrouw was daar omgevallen met haar scootmobiel. Hierdoor had ze een hoofdwond opgelopen. De 51-jarige rook behoorlijk naar alcohol waarop haar een eerste blaastest werd afgenomen. Deze gaf de indicatie fout aan. Vervolgens werd de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht waar bloed van haar werd afgenomen om te bezien hoeveel de vrouw had gedronken ten tijde van de eenzijdige aanrijding.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD NA ANONIEME TIP
DORDRECHT In een pand aan de Reggestraat is donderdagochtend 19 maart een hennepkwekerij opgerold. In de kruipruimte onder het pand trof de politie zon 175 hennepplanten aan. De planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. De politie kwam de hennepplantage op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Op het moment dat de politie binnentrad was er niemand in het pand aanwezig. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van het pand.

AANHOUDINGEN VOOR DRUGSBEZIT NA KORTE ACHTERVOLGING DORDRECHT Een 24-jarige man en een 26-jarige man (woonplaats onbekend) zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 20 maart langs de A16 aangehouden voor drugsbezit. Tijdens een routinecontrole wilde de politie een personenauto met twee inzittenden staande te houden. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken en gaf juist gas bij. De politie ging er achteraan en na een korte achtervolging kwam de auto plotseling tot stilstand. Beide mannen stapten uit en namen via een grasstrook de benen. Nadat één van de beide verdachten ten val kwam wist de politie de mannen aan te houden. Na een zoekactie op de grasstrook vond de politie een wikkel met harddrugs.

INBREKERSWERKTUIGEN IN KOFFERBAK
DORDRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 20 maart zijn een 27-jarige man uit Dordrecht en twee mannen van 28 en 31 jaar met onbekende verblijfplaats aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuigen. De mannen reden in een personenauto met Engels kenteken door de Mariastraat toen ze door de politie voor een routinecontrole aan de kant werden gezet. In de kofferbak van de auto trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan. De mannen zijn hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar de politiebureau.